Sayıştay'dan iddialara cevap: Bütün raporları Meclis'e gönderdik

Sayıştay'dan iddialara cevap: Bütün raporları Meclis'e gönderdik

GÜNDEM Haberleri

Sayıştay, muhalefetin iddialarını yalanladı: Anayasanın ve yasaların öngördüğü tüm raporlar eksiksiz TBMM'ye sunulmuştur.

Muhalefetin "Sayıştay raporları Meclis'ten kaçırılıyor" iddiasına birinci ağızdan cevap geldi. Sayıştay'dan yapılan açıklamada, TBMM'ye sunulan raporların kanun ve yönetmeliklere, uluslararası denetim ve muhasebe standartlarına uygun olduğu ifade edildi. Sayıştay raporuyla yargılamaya esas raporların farklı niteliklerde olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "2012 denetimleri sonucu iki ayrı tür rapor hazırlanmıştır. Kamu zararını kapsayan 'yargılamaya esas raporlar', hesap mahkemesi olarak çalışan Sayıştay dairelerine intikal ettirilmiş ve sonuçlanma aşamasındadır. Yargılamaya esas raporlar ise TBMM'ye gönderilmemektedir. 2012 denetiminde iddia edilen kamu zararına ilişkin konuların kesinleşmesi hesap yargılamasına tabidir ve kanun gereği bu raporların TBMM'ye gönderilmesi ve kamuoyuna duyurulması da mümkün değildir. Sayıştay, Anayasanın ve yasaların öngördüğü tüm raporları eksiksiz ve tam zamanında TBMM'ye sunmuş ve kamuoyuna açıklamıştır."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...