Türk gazeteci Aygün kaçırıldı, 3 hafta önce Suriye'ye gitmişti

Türk gazeteci Aygün kaçırıldı, 3 hafta önce Suriye'ye gitmişti

YAŞAM Haberleri

Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün Suriye'de El Kaide yanlısı gruplar tarafından rehin tutulduğu belirtildi.

Suriye'de yaklaşık 3 yıldır süren iç savaşta çektiği fotoğraflarla ödüller alan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün bölgede gazetecilere yönelik baskıların son hedefi oldu. Aygün'ün El-Kaide'ye yakınlığı ile bilinen grupların elinde rehin tutulduğunu açıklayan Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD), başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere yetkililere yardım çağrısı yaptı. Dernek açıklamasında, "Çatışmaların başladığı 2011'den bu yana en az 25 gazetecinin öldürüldüğü, kayıp ve kaçırılan onlarca meslektaşımızın olduğu Suriye, bugün gazeteciler için dünyadaki en tehlikeli bölgelerden biridir. Suriye'de çatışan tüm gruplara da gazetecilerin tarafsız şekilde yaşananları kamu oyuna duyurma çabası içinde hareket eden emekçiler olduğunu haykırıyoruz. Hayatlarını riske atarak Suriye'ye giden gazeteciler, mermilerin bombaların altında yaşam mücadelesi veren, korku, sefalet ve imkansızlıklarla mücadele eden masum Suriyelilerin yaşadıkları dramı tüm dünyaya duyurmaktadır. Bünyamin Aygün, düşman değildir. Lütfen serbest bırakın" ifadelerini kullandı. Yetkililer, yaklaşık 21 gündür kayıp olan Bünyamin Aygün'ün sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Öte yandan Suriye'de kaybolan Filistinli gazeteci Beşar Fehmi Kadumi'den ise Ağustos 2012'den beri haber alınamıyor. Kadumi, Türk eşi Arzu Kadumi'nin çabalarına rağmen bulunamadı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...