Başbakan Erdoğan, 'İhanet Çeteleri'ni tek tek dağıtacağız'

Başbakan Erdoğan, 'İhanet Çeteleri'ni tek tek dağıtacağız'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, 'Devlette paralel yapı olmaz. İhanet çetelerini dağıtacağız. İnlerini didik didik edeceğiz.'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık'ta düzenlenen üç ayaklı operasyonla ilgili net mesajlar verdi. Önce Samsun Çarşamba Havalimanı'na kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara hitap eden Erdoğan, daha sonra Ünye, Fatsa ve Ordu'da katıldığı açılışlarda konuştu. Operasyonu, "uluslararası bir tezgah" şeklinde nitelendiren ve asıl hedefin millet olduğunu vurgulayan Erdoğan, özetle şunları söyledi: " Milletin alın terine, devletin kasasına el uzatanlara göz yummayız. Anamuhalefetin genel müdürü çıkmış, çetelerden bahsediyor. Eğer çete arıyorsan sen onu kendinde ara, Rahşan affıyla kurtuldun be. 30 Mart'ta milletim kararını en güzel şekilde verecektir. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. nbsp;Küresel güçlerin taşeronluğunu üstlenen yerli işbirlikçiler, bu komploda alet olarak kullanıldı. Gezi'de bu oyunu nasıl bozduysak, burada da bu oyunu bozacağız. Meselemiz hukukun çalışmasıdır. Ama hukukun dışına çıkarak birileri yürütmeye baskı kurmak istiyorsa kusura bakmasınlar. Yürütme olarak da bizler onların karşısında dikiliriz. Bedelini er veya geç öderler. Bizi oraya millet gönderdi. Yargı mensuplarını milletin gönderdikleri gönderdi. Ben yetkiyi elime aldım, istediğim yeri basarım diyemezsin. Bu kirli işlere tevessül etmeyenleri tenzih ederim. Yargıya sesleniyorum; madem yürütmeye böyle bir şey söylüyorsunuz, siz de içinizdeki kirlileri temizleyin. Çünkü siz de böyle pırlanta, tertemiz değilsiniz. Bizim de bildiklerimiz var. nbsp;
Son günlerde bazı büyükelçiler provokatif eylemlerin içerisine girdi. İşinizi yapın. Eğer görev alanınızın dışına çıkarsanız, bu hükümetlerimizin yetki alanında olan yere kadar gider. Sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin ülkelerinizde de bizim büyükelçilerimiz bu tür oyunların içerisine giriyorsa siz bize haber verin, sizin göndermeniz gerek yok, biz alırız. Son 1 yıldır terörden dolayı şehit geliyor mu? Bu tertip aynı zamanda bunun intikamıdır. Çözüm sürecini sabote etme girişimidir. nbsp;Her tür kirli oyun oynanabilir. Tarihte de bunun çok acı örnekleri var. Milletim, aklını bir yerlere kiralayanlara, kula kul olanlara prim vermesin. Biz, ak ve tahir olarak bu yolda yürüyoruz."

nbsp;Başbakan Erdoğan, 'İhanet Çeteleri'ni tek tek dağıtacağız'
Erdoğan, Bakan Yıldırım ile Karadeniz otoyolu üzerindeki viyadük ve tünelleri helikopterden inceledi.

İhanet çetelerini tek tek dağıtacağız
Ordu merkezde yapımı tamamlanan bazı yatırımların toplu açılışını yapan Başbakan Erdoğan, nbsp;"devletin içindeki örgüt"ü bitireceklerini söyledi. Son derece alçakça bir kampanya yürütüldüğüne dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti: "Kökü dışarda ama içeride birtakım ihanet çeteleri var. nbsp;Türkiye böyle haince bir saldırıya bugüne kadar hiç maruz kalmamıştır. Bu ajanlık faaliyetinin hesabını hukuk ve sandık yoluyla soracağız. Hiç kimse ülkemde ameliyat yapamaz. Geçti o günler. CHP'yi de MHP'yi de TÜSİAD'ı da biliyoruz. Sermaye dürüst çalışmadığı sürece her zaman bizi karşısında bulur. Son derece iffetli Genel Başkan Yardımcımla ilgili ahlaksız bir filmden kare alıyorlar, onu servis ediyorlar. Bu alçaklıktır, şerefsizliktir, namuzsuzluktur, ahlaksızlıkdır. Hem 'dindarım' diyeceksin, hem de gözünü kırpmadan, üstelik de en iğrenç biçimde masum insanlara iftira atacaksın, yazıklar olsun. Bu alçaklıkları yapanları, bunlara kol kanat gerenleri, tek tek bulacak, hukuk önüne çıkaracağız. Devletin kurumları içerisine sinenler şunu bilesiniz ki; istediğiniz kadar oralara yerleşin, ininize gireceğiz, ininize! Didik didik edeceğiz ve devletin içindeki bu örgütleri teşhir edeceğiz. Uluslararası merkezlerin taşeronu örgütleriyle de aynı şekilde mücadele edeceğiz."

nbsp;Başbakan Erdoğan, 'İhanet Çeteleri'ni tek tek dağıtacağız'
O polise tepki: nbsp;Bu ne terbiyesizlik
Başbakan Erdoğan, sosyal medyaya görüntüleri yansıyan baskın yapan polisleri eleştirdi. Erdoğan, "Şu hale bakın ya! Yürütmenin mensubu bir eve baskın yapacak. Bacak bacak üstüne atacak, eline bir tesbihi alacak. Külhanbeyi gibi, kendisine bir de yemek ısmarlayacak. Bu nasıl bir iştir? Şu terbiyesizliğe bak. Şimdi bunu yapan yürütme mensuplarını kalkıp da biz seyredecek miyiz? Gereği neyse onun da gereğini yapacağız" dedi. nbsp;

nbsp;Başbakan Erdoğan, 'İhanet Çeteleri'ni tek tek dağıtacağız'
HALKBANK, FAİZ LOBİSİNİN AYAĞINA BASTI
Başbakan Erdoğan, bakan ve milletvekilleriyle bir günde Ordu'ya 632 milyon TL'lik eser kazandırdı. Törenlerde Halkbank'a sahip çıkan Erdoğan, "Halk Bankası 11 yıl önce millete yük oluyordu, biz tam 6 kat büyüttük. Bunların rahatsızlığı buradan. Kendi pastalarına devletin bankalarını ortak etmek istemediler. Bu banka faiz lobisinin ayağına basıyor" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...