'Babamızın oğlu olsa devletin malını çalıyorsa hesabını sorarız'

/ Kaynak: AA
'Babamızın oğlu olsa devletin malını çalıyorsa hesabını sorarız'

Politika Haberleri  / AA

Başbakan Erdoğan, 'Eğer bu dönemde kim olursa olsun yine söylüyorum. Biz babamızın oğlu olsa devletin malını çalıyorsa bunun hesabını sorarız.'

Giresun Atatürk ve Görele Cumhuriyet meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer bu ülkeye el uzatan olursa, eğer bu ülkeyi karıştırmak için kirli tuzaklar kurulursa biz o elleri kırarız" şeklinde konuştu.Başbakan Erdoğan, "Oluşturmak istedikleri algıya sakın ha itimat etmeyin. Bir takım gazetelerin, bir takım ajanların, hukuku çiğneyerek yayınladıkları görütülere, fotoğraflara, attıkları manşetlere, kullandıkları dile, yaptıkları montajla sosyal medyadaki görüntülere asla aldanmayınız. Bu kompolonun amacı başka, bu tazağın amacı başka" ifadelerini kullandı.Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emniyet ve yargıyla ilgili açıklamalarına ilişkin, "Ey genel müdür, tabii tertemizi prılı pırıl olan genel müdürlerimi tenzih ederim ama bu temizlerden değil. Bunda her numara vardır. Bu Rahşan affıyla işi kurtardı. Şimdi ben soruyorum ey anamuhalfetin genel müdürü, adını almayacağım ağzıma, taltif olur ama siz bunun kim olduğunu biliyorsunuz. Siliviri'deki mahkemeye hakaret eden bu genel müdür değil miydi? Silivri'ye gidip de orada kendi arkadaşlarını ziyaret etmek suretiyle yargı üzerinde baskı oluşturmak isteyen kendi yandaşlarıyla arkadaşlarıyla beraber kendisi değli miydi? Hakimlere, savcılara hakaretler yağdıran bundan dolayı hakkında fezleke olan bu genel müdür değli miydi?" dedi.İstikrarı kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:"Güven ortamının kimsenin bozmasına müsaade etmeyiz. Kardeşlerim, bunlar huzuru bozmak istiyorlar, terörü geri getirmek istiyorlar, bir yıldır Giresun'a şehitlerimiz geliyor mu? Ama bilesiniz ki bundan rahatsız olanlar var, şehitlerimizin gelmesini bekleyenler, isteyenler var. Çünkü buradan besleniyorlar. İşte biz buna müsaade etmeyiz. Türkiye'nin ufkunu karartacak, faizi yükseltecek, eskiden olduğu gibi milletin kanını emmek isteyenler var. İşte geçen hafta kurulan tuzak budur. Ne yazık ki Türkiye içindeki bir takım örgütler de bu kirli tuzakta taşeron oldu, maşa oldu, buna destek verdiler. Bu tezgahın değirmenine şu taşıdılar."
Kurulan tuzağın manası çok açıktır
Başbakan Erdoğan, "Geçtiğimiz hafta kurulan tuzağın manası çok ama çok açıktır; huzuru bozalım, istikrarı bozalım, faizi yükseltelim, teröre can verelim ve daha çok kazanmaya devam edelim. Biz de işte buradan açık açık ilan edelim, bu tuzağı beraber bozacağız. Bu oyunu beraber bozacağız. Türkiye üzerinde oynanan kirli oyunları alt üst edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Millet bu ittifakı da bozar
Başbakan Erdoğan, "Dindar kisvesi altında bazı zavallı örgütleri taşeron olarak kullanıp, maşa olarak kullanıp benim güzel ülkemde kaos oluşturmak istiyorlar. Millet bu ittifakı da bozar" şeklinde konuştu.
Bu yapılan nedir? nbsp;
Başbakan Erdoğan, ''Müslüman, elinden ve dilinden diğer müslümanın da emin olduğu insandır. Bu yapılan nedir? Biz Allah'ın izniyle bu kirli komployu da aşacak, bu günleri de geride bırakacağız. Bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız. Milletçe güçlenerek çıkacağız, yeter ki bir olalım, yeter ki beraber olalım, yeter ki 76 milyon kardeş olalım. Ama 'kardeş olalım' diyerek, kardeşine kurşun sıkanlardan olmayalım, 'kardeş olalım' derken, kardeşinin izzetiyle onuruyla oynayanlardan olmayalım.'' ifadesini kullandı.
Babamızın oğlu olsa devletin malını çalıyorsa hesabını sorarız
Başbakan Erdoğan, ''Eğer bu dönemde kim olursa olsun yine söylüyorum. Biz babamızın oğlu olsa devletin malını çalıyorsa bunun hesabını sorarız. Bizim böyle bir derdimiz yok. İstikrarı kimsenin bozmasına biz müsaade etmeyiz. Güven ortamını kimsenin bozmasına müsaade etmeyiz. Kardeşlerim bunlar huzuru bozmak istiyorlar'' dedi.
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Yolsuzluk kisvesi altında son derece hukuksuz, son derece çirkin, aynı zamanda da son derece karanlık bir tuzak kuruluyor. Bakın ben burada, Giresun'da söylüyorum. Yolsuzluk bu işin sadece kılıfıdır. Bizim yolsuzluk konusunaki hassasiyetimiz zaten bellidir."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...