CHP'nin Büyükşehir adayları belli oldu

CHP'nin Büyükşehir adayları belli oldu

Politika Haberleri

Ana muhalefet partisi, 2014 yerel seçimlerine İstanbul'da Mustafa Sarıgül, Ankara'da Mansur Yavaş, İzmir'de ise Aziz Kocaoğlu ile girecek.

CHP, 2014 yerel seçimlerinde 3 büyük kentte yarışacak adaylarını belirledi. nbsp;Ana muhalefetin İstanbul adayı, ismi uzun süredir tartışılan; partiden ihraç edildikten sonra yeniden CHP'ye katılan Mustafa Sarıgül oldu. Başkent'te, geçen yerel seçimlere MHP adayı olarak katılan Mansur Yavaş, CHP adına yarışacak. İzmir adayı ise, mevcut belediye başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. Ana muhalefet partisi, Antalya ve Eskişehir'de de seçimlere mevcut belediye başkanları Mustafa Akaydın ve Yılmaz Büyükerşen ile girecek. CHP; Gaziantep'te Akif Ekici, Diyarbakır'da Ahmet Ay, Aydın'da Özlem Çerçioğlu, Mersin'de Macit Özcan, Manisa'da Özgür Özel, Balıkesir'de Sami Sözat, Bursa'da ise Necati Savaş ile seçime gidecek. Adana ve Uşak gibi kentler ile Ankara ve İstanbul'un büyük ilçelerinin adaylarını ileri bir tarihte açıklanacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilçelerde milletvekillerinin aday olmayacağını açıklamıştı. Ancak Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinin belediye başkan adayı oldu. Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi'nden belirlenen bazı büyükşehir adaylarını bu kentlere giderek seçmene tanıtacak. nbsp;İKİNCİ BAŞÖRTÜLÜ ADAY
Öte yandan, Afyonkarahisar merkeze bağlı Değirmenayvalı belde belediye başkan adayı Ummuhan Özpınar, Sandıklı ilçesine bağlı Akharım belde belediye başkan adayı Sevinç Özdemir'den sonra ikinci başörtülü belediye başkan adayı oldu. Özpınar, CHP'de görülmeye alışık olunmayan bir görüntüsünün olduğunu bildiğini söyleyerek şunları kaydettii:
"CHP'nin görüntüyle ilgilenmediğini de bildiğim için buradayım. Başörtüsü benim simgem değil. Bayrağım asla değildir. Bayrağım, ay yıldızlı bayrağımızdır. Hepimizin olduğu gibi tektir. Ben de her Anadolu kadını gibi uğrunda ölürüm, öldürürüm, uğrunda ölecekleri gönderirim, Sarıkamışlara, Çanakkalelere. İster kelle desinler, ister şehit desinler, bu yolda feda edebilirim. Ben Değirmenayvalı beldesinin belediye başkan adayıyım, beldenin sorunlarını biliyorum. Üstesinden gelebileceğime de inanıyorum. Buna donanımımla, eğitimimle ve kişiliğimle yeteceğime inanıyorum. Bana belde halkımızın güvenmesini, arkamda olmasını istiyorum. Oylarını bekliyorum. Bana destek verdiği için CHP'nin bütün üyelerine ve CHP'lilere de çok teşekkür ediyorum.(ntv)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...