Muslera 100. maçında

Muslera 100. maçında

SPOR Haberleri

Galatasaray'da Roberto Mancini, geçen hafta oynadıkları Gençlerbirliği maçına göre karşılaşmanın ilk 11'inde 4 değişiklik yaptı.

İtalyan teknik direktör, kadroya almadığı Eboue ile yedek bıraktığı Hakan Balta, Chedjou ve Umut Bulut'un yerine, Trabzonspor karşısında Sabri Sarıoğlu, Riera, Yekta Kurtuluş ve Burak Yılmaz'a ilk 11'de görev verdi. Savunmanın sağında Sabri Sarıoğlu, solunda Riera ve stoperde Gökhan Zan-Semih Kaya ikilisine görev veren Mancini, orta alanda Melo, Yekta Kurtuluş ve Selçuk İnan'ı oynattı. Bu üçlünün önünde Sneijder görev yaparken, Burak Yılmaz ile Drogba da ileride gol aradı. Sarı-kırmızılı takımda yabancı kontenjanı sınırlaması nedeniyle, Eboue'nin yanı sıra Bruma, Amrabat ve Dany maçın kadrosunda bulunamadı.Galatasaray'da Hakan Balta, Chedjou ve Umut Bulut'un dışında Eray İşcan, Ceyhun Gülselam, Aydın Yılmaz ve Emre Çolak da yedekler arasında yer aldı.
- Chedjou, 9 maç sonra yedek
Mancini, Spor Toto Süper Lig'de Kamerunlu futbolcu Aurelien Chedjou'yu, 9 maç sonra yedek bıraktı.
Roberto , göreve geldiği günden itibaren sarı-kırmızılı takımın ligde oynadığı bütün maçlarda ilk 11'de görev verdiği Chedjou'yu, ilk kez yedek soyundurdu.
- Muslera, 100. resmi maçına çıktı
Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Trabzonspor karşılaşmasıyla sarı-kırmızılı forma altında 100. resmi maçına çıktı.
Başarılı file bekçisi, daha önce Süper Lig'de 83, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 14 ve TFF Süper Kupa'da 2 olmak üzere, toplam 99 maçta Galatasaray'ın kalesini korudu.
Stat zemini hazır hale getirildi
Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ile oynadığı maçta kar yağışı nedeniyle bozulan Türk Telekom Arena'nın zeminin düzeldiği görüldü.
Sarı-kırmızılı takım, bakım çalışmaları nedeniyle hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Balıkesirspor maçını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynarken, bu dönemde yapılan çalışmaların ardından, stat zemini Trabzonspor maçına hazır hale getirildi.
- Tribün ısıtma sistemi çalıştırıldı
Türk Telekom Arena'nın tribün ısıtma sistemi, ilk kez çalıştırıldı.
Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ile yaptığı maçta etkili olan kar yağışından sonra gündeme gelen tribün ısıtma sistemi, o maçtan sonra yapılan çalışmaların ardından Trabzonspor karşılaşmasında ilk kez faaliyete geçirildi.
- Suat Kaya'ya plaket
Sarı-kırmızılı takımın iç saha maçlarında organize edilen, "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" etkinliğinin Trabzonspor mücadelesindeki konuğu Suat Kaya oldu.
Galatasaray forması altında önemli başarılara imza atan eski futbolcu Suat Kaya'ya, maç öncesi kulübün eski yöneticilerinden Ergun Gürsoy plaket verdi.
- Arda Turan, Türk Telekom Arena'da
Galatasaray'ın Trabzonspor'la yaptığı maçı, İspanya'nın Atletico Madrid takımında oynayan milli futbolcu Arda Turan da statta izledi.
Karşılaşma öncesinde stada gelen sarı-kırmızılı takımın eski kaptanı Arda Turan, maçı takip ettiği locada GSTV'ye yaptığı açıklamada, "Takımımızı desteklemeye geldik. Umarım iyi bir maç olur. Hem arkadaşlarımı sahada izlemek hem de onlara moral vermek istedim" dedi.
UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turundaki Galatasaray-Chelsea eşleşmesini de değerlendiren milli futbolcu, "Galatasaray'ın olduğu her yerde umut vardı. Chelsea karşısında turu geçeceklerine inanıyorum. Dualarım Galatasaray'la. Zaten önemli olan buralarda yer alabilmek. Bu maçların keyfini çıkartmak lazım. Üst düzey oyunculara sahip bir takımız" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...