Mancini'den maç sonunda galibiyet değerlendirmesi

Mancini'den maç sonunda galibiyet değerlendirmesi

SPOR Haberleri

Galatasaray Teknik Direktörü Mancini, Trabzon maçının ardından galibiyeti değerlendirdi.

Galatasaray'ın Trabzonspor'u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Roberto Mancini, "Trabzon zor ve güçlü bir rakip" dedi.Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray, kendi evinde Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Trabzonspor'un iyi bir takım ve iyi oyuncuları olduğunu vurgulayarak, "İyi oynayan ve galibiyeti hak eden taraf bizdik. Gol yollarındaki sıkıntının tek sebebi iki takımında kalecisinin çok iyi olmasıydı" diye konuştu.Mancini, "Hem transfer için hem yeni gelen oyuncular için konuşmak doğru olmaz" diyerek, sözlerine şöyle devam etti:"Evet puan farkını azalttığımız doğru. Önümüzde çok önemli bir maç var. Ona odaklanmalı ve transferi bir kenara bırakmalıyız." Galatasaray'ın başarılı defans oyuncusu Semih Kaya, Trabzonspor karşısında galip geldikleri için mutlu olduklarına değinerek, "İkinci yarı iyi oynadık. Umarım her şey yolunda gider. Puan farkını kapatmamız gerek. İkinci devrede daha fazla savaşmamız gerek. Ben tekrar layık olduğumuz yere, liderliğe tekrar geleceğimizi düşünüyorum. Colman'ın yaptığı hareket hoş değil. Umarım böyle şeylerle karşılaşmayız bir daha. Türk futboluna yakışmıyor. Bu mücadele ayaklarımızla kazanılıyor. Biraz daha sakin olmalıyız" ifadelerini kullandı. Galatasaraylı futbolcu Semih ise, belindeki sakatlığı dile getirerek, şu şekilde konuştu: "Genelde voleybolcularda gözüken sakatlıkmış. Ameliyat seçeneği vardı ama kesin çözüm değildi. Yurt dışından araştırma yaptık ve en iyi tedavinin iğne ve enfeksiyon tedavisi olduğunu gördük. Futboluma engel olabilecek bir sakatlık değil. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum." Çok önemli bir maç olduğunu hatırlatan Muslera, "3 puan kazandığımız için mutluyum. Onur inanılmaz bir maç çıkardı. Belki maçın daha farklı gitmesini engelledi. Türkiye'nin en iyi kalecisi. Milli takımı fazlasıyla hak ediyor. Yaptığı kurtarışlar için Onur'u tebrik ediyorum" dedi. "Galatasaray'da hep oynamak isterim" diyen Muslera, şu şekilde konuştu: "Ama şartlar ne gösterir bilemem. Burada çok mutluyum. Çok uzun yıllardır burada oynamıyorum ama Galatasaray her sene daha iyiye giden ve başarılara imza atan bir takım. Galatasaray ile büyüdüm. Bu belki 300-400 maç olur. Ben Galatasaray'da kalmaya razıyım. Çok büyük bir camia. Taraftarımızı yanımızda olsun. Bu takım onları mutlaka mutlu edecektir."
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, basın toplantısında yaptığı açıklamada sözlerine şöyle konuştu: "Ne kadar oranda başardığımızı bilmiyorum. Sahadaki duruşumuz; maçın sonuna kadar maçı forse etmek isteyen bir Trabzonspor vardı. Savunmadaki pozisyon algılarından kaynaklanan yediğimiz goller bugün müsabakayı kaybetmemize neden oldu. Gol isterken gol yemek maçı farklı boyuta getiriyor. Bazı kurumların kulübümüzle sorunu olabilir. Biz kenarda duran insanlar olarak kimseyle bir sorunumuz yok. Eğer algı total olarak algılanırsa; çok iyi baba olan, çok iyi arkadaş olan bir insanın, bir işte başarısız olması sonucu intihar etmesi gibi. Biz işimizi yapıyoruz ve kimseyle sorunumuz yok. Eğer total bir sorun olursa bize haksızlık olur. Biz sahada her şeyi dürüstçe vermeye çalışıyoruz. Bizi bir şeylerin uzantısı gibi görmek doğru değil. Ben bir işçiyim ve ben işimi yapacağım."Maçı forse ettiklerini dile getiren Akçay, "Galatasaray gibi güçlü bir takıma kendi sahasında denk bir mücadele verdik. Oyuncularımı kutluyorum. Colman hariç. O olacak en yüksek cezayı alacak. Trabzonsspor'un büyüklüğü ile kendi görevleri arasında oyuncu, iletişim kurmak zorunda. Biz nereye kadar görevimiz var bilmeliyiz. O da bilecek. Ne yaptığımızı bilmeliyiz. Galatasaray ile oynuyoruz ve biz de Trabzonsporuz. Haddini bilmeyenle hesabını bilmeyenin hikayesi vardı. Trabzonspor gibi bir camianın ne olduğunu hepimiz bilmek zorundayız. Trabzonspor bir geçiş dönemi yaşayabilir ve her an küllerinden doğabilecek bir kulüptür. Bütün deplasmanlarda ikişer ve burada da bir gol attık. Bir takım olarak deplasmanda o kadar gol atınca puan getirmiş olmanız gerek. Siz eylemlerinizde problem yaşarsanız, kaleci ve savunmayı motive etmekte zorlanırsınız. Gol yollarını değerlendireceksiniz. Rakipte kendi evinde coşkusuyla üzerinize geliyor. 2. ve 3. bölgedeki coşku savunmayı ayakta tutabilir. Mancini ile konuşmadık ama herkesle yani fayda olabilecek herkesle konuşuruz Juventus maçıyla alakalı. Telefon açıp o bilgileri alabiliriz. Bizden daha deneyimli ve tecrübeli Mancini. Malouda ya da diğer oyuncular, eğer siz Trabzonspor gibi bir takımsanız oyuncuları kategorize etmemeniz gerek" şeklinde konuştu.Trabzonsporlu futbolcu Bamba kendileri için iyi bir maç olduğuna değinerek, "Böyle iyi oynadığımız bir maçta puan çıkaramamak bizi üzdü. Galatasaray'a karşı böyle fırsatlar bulduğunda değerlendiremezseniz, Galatasaray'daki kaliteli ayaklar bunu değerlendirir. Neyi eksik yaptıysak diğer maçta bunu düzelteceğiz" diye konuştu.Bordo-mavili futbolcu Emre Güral, bütün takım arkadaşlarını kutladığına değinerek, "Çok iyi bir oyun oynadık. İlk yarı özellikle. İkinci yarı Paolo'nun pozisyonu vardı. Burak abi şansa 2 gol attı, tebrik ediyorum. Bizim tek eksiğimiz gol idi" açıklamalarında bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...