Hoca gider Reyiz kalır! Sabri rekora koşuyor

Hoca gider Reyiz kalır! Sabri rekora koşuyor

SPOR Haberleri

Kimi zaman 'Gönderilecek' iddiaları da ortaya atıldı. Galatasaray yönetimi, 10 teknik direktörü gönderdi ama sarı-kırmızılı isim hep kalan taraftaydı.

Takvimler 1999 yılını gösteriyordu. Sabri Sarıoğlu, yıllar sürecek Galatasaray macerasına sarı-kırmızılıların altyapısına girerek başladı. Teknik Direktör Mircea Lucescu ile A Takıma terfi etti ancak forma şansı bulamadı. Milli futbolcu, Fatih Terim ile yerini sağlamlaştırıp, Eric Gerets ile takımın değişmezi oldu. 14 yıldan beri inişli-çıkışlı bir grafik çizerek, sarı-kırmızılı formayı terleten Sabri Sarıoğlu bu zaman zarfında çalıştığı hoca sayısı ile aslında Galatasaray'ın değişmezi olduğunu kanıtladı. 2002-2003 sezonunda Ankaragücü karşılaşmasında 7 dakika forma giyerek Cimbom'un A Takımı'nda ilk resmi maçına çıkan Sabri, geçtiğimiz hafta sona eren ligin ilk yarısı boyunca tam 11 teknik direktörle çalıştı. Mircea Lucescu, Eric Gerets, Fatih Terim, Frank Rijkaard, Karl Heinz Feldkamp, Michael Skibbe, Gheorghe Hagi, Bülent Korkmaz, Roberto Mancini, Bülent Ünder ve Cevat Güler ile sarı-kırmızılı formanın başarısı için ter döken Sabri, Galatasaray'ın 14 yılda 11 hoca değişimi yaptığını da gözler önüne serdi. Sarı-kırmızılıların kaptanı, Aslan'ın teknik direktörsüz dönemlerinde de antrenör olarak Taffarel, Hasan Şaş ve Ümit Davala ile çalışarak, üç de antrenör eskitti… 10 teknik direktör ile 274 karşılaşmaya çıkan Sabri Sarıoğlu, 11 kez fileleri havalandırırken, 25 kez asist yapmayı başardı. Kimi zaman gündeme hırsı ve bitmek bilmeyen enerjisiyle gelen sarı-kırmızılı futbolcu, kimi zamanda yaptığı ortalar ve şutlarıyla eleştirildi. Hatta son dönemde sosyal medyanın en çok konuşulan ismi oldu Sabri Sarıoğlu… Geçmiş senelerde bazen yedek kulübesinde oturmak zorunda kaldı, hatta milli futbolcunun ismi "Galatasaray'dan gönderilecek" iddialarıyla anıldı. Ancak bir gerçek vardı… O her defasında kaldı, hocaları için ise Galatasaray artık bir hatıraydı.

Yıldızları yolcu etti
Sabri Sarıoğlu 14 yıllık Galatasaray kariyeri boyunca dünya yıldızlarıyla da birlikte oynama şansı yakaladı. Cimbom'da gerek performanslarının düşüklüğü gerekse futbol yaşantılarının son düzlüğüne girmesi nedeniyle yıldız isimler bir bir Galatasaray'dan ayrılırken, tecrübeli futbolcu taraftarın "Sabri Reyiz"i oldu. İşte Sabri Sarıoğlu'nun, sarı-kırmızılı takımdan yolcu ettiği yıldızlar: Haim Revivo, Frank De Boer, Elvir Baliç, Song, Shabani Nonda, Abdul Kader Keita, Casio Lincoln, Harry Kewell, Elano Blumer, Johan Elmander ve Milan Baros. nbsp;

SABRİ'NİN 14 YILLIK PERFORMANSI nbsp;

nbsp;Hoca gider Reyiz kalır! Sabri rekora koşuyor


TAHSİN SEZER/ARAŞTIRMA
TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...