Ertuğrul Sağlam transferi askıya aldı

/ Kaynak: AA
Ertuğrul Sağlam transferi askıya aldı

SPOR Haberleri  / AA

Ertuğrul Sağlam, 'Eldeki imkanları ve yaşadığımız sıkıntıları ortaya koyduğumuz zaman, sıralamadaki altıncılığımız çok önemli bir başarı' dedi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Eskişehirspor'un Antalya'da yaptığı devre arası kampında AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başında Avrupa kupalarına katılmayı hedeflediklerini belirterek, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Ligin ilk yarısında ortaya konan başarının küçümsenmemesi gerektiğinin altını çizen Sağlam, şunları söyledi:"Eldeki imkanları ve yaşadığımız sıkıntıları ortaya koyduğumuz zaman, aldığımız 27 puan ve sıralamadaki altıncılığımız çok önemli bir başarı. Ekonomik sıkıntıları ciddi anlamda yaşayan bir kulübüz. İlk devrenin son bölümünde bu sorunlara, Tarık ve Veysel ile ilgili yaşadığımız sıkıntıları, kadronun değişimini, genç oyuncuların bu kadronun içine katılmasını ve yaşadığımız futbol şanssızlıklarını da eklersek, çok iyi bir ilk devre geçirdiğimizi söyleyebiliriz." nbsp;

Futbolculara gelen teklifler

Ertuğrul Sağlam, ligde futbol oynayan her oyuncuya teklif gelebileceğini bunun da normal olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: nbsp;"Her oyuncunun bir ideali ve gelecekten beklentisi vardır. Futbolcu, bu teklifleri hedefleri doğrultusunda değerlendirirse, hiçbir şekilde oyuncuyu kulüpte tutma şansınız kalmıyor. Profesyonel çerçevede değerlendirse de şansınız olmuyor. Herhangi bir kulüp kendisine büyük rakamlar teklif ederken, sizin futbolcuyu takımınızda tutmanız için teklif edilen rakamlara yakın bir şeyler sunmanız gerekir ki takımda kalırsa mutlu olsun. Böyle bir gücünüz yoksa oyuncuyu tutamazsınız. Bu tür tekliflere bizim gibi Anadolu takımlarının şanssızlığı diyebiliriz. Ya oyuncu ya da kulüp fedakarlık yapacak. Kulübün böyle bir imkanı yoksa iş oyuncuya kalıyor. Futbolcu da olaya bakış açısı ve geleceği doğrultusunda teklifi değerlendiriyor."

"Transferi askıya aldım"

Eskişehirspor'da maddi sıkıntının yaşandığını ve oyuncuların alacaklarının olduğunu belirten Sağlam, şunları kaydetti: nbsp;
"Oyuncularımın karşısında dik durabilmem ve onların bana olan güvenini boşa çıkarmamam için oyuncularımın parası ödenmeden benim bu takıma oyuncu aldırmam, yeni gelecek isimlere para verdirmem doğru olmaz. Eğer üst sıraları hedefliyorsak, takıma 3-4 tane direkt oynayan oyunucu koymamız lazım. Beşiktaş'ı, Kasımpaşa'yı geçmek, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı yakalamak istiyorsak bunu yapmalıyız. Ancak kendi oyuncularımıza ödeme yapamazken, kulübün borç yükü de ortadayken ekstra bir oyuncu alıp ekonomik anlamda kulübü biraz daha zora sokmak doğru bir davranış değil. Şu anda transferi askıya aldım. Yönetimden böyle bir istekte bulunamam. Oyuncularımızın içerideki paraları ödenmeden transfer yapma lüksümüz olamaz."

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...