Kemal Kılıçdaroğlu'nun 11 maddelik şeffaflık çağırısı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 11 maddelik şeffaflık çağırısı

Politika Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü grup toplantısında Başbakan'a yolsuzlukların önlenmesi için 11 maddelik çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu bu maddeleri şöyle sıraladı: "Kamu İhale Yasası'nı AB standartlarına getirelim. Siyasi ahlâk yasası çıkaralım. Siyasi Partiler Yasası'nı çıkaralım, siyasetin finansmanını şeffaf hale getirelim. Adli kolluk yasasını çıkaralım, yürütme organının yargı üzerindeki baskısını kaldıralım. Sayıştay'ı daha güçlü hale getirelim, raporları bütçe görüşmeleri sırasında TBMM'ye gelsin. Ticari sır kavramını yeniden düzenleyelim, içtüzüğü değiştirelim. Parlamentoda kesin hesap komisyonu kuralım. Çağdaş anlamda yolsuzlukla mücadele yasası çıkaralım. Gelir İdaresi Başkanlığı'nı özerk hale getirelim. Sermaye Piyasası Kurulu ve BDDK gibi kurumları siyasetten arındıralım."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...