İngiltere'yi ayağa kaldıran davada karar

İngiltere'yi ayağa kaldıran davada karar

DÜNYA Haberleri

2011'de İngiltere'de polis kurşunuyla ölen Mark Duggan'ın davası karar bağlandı. Jüri, Duggan'ı öldüren polisleri suçsuz buldu.

3 yıl önce İngiltere'de geniş çaplı isyan ve yağma eylemlerine neden olan operasyona ilişkin dava karara bağlandı.Jüri, 29 yaşındaki Mark Duggan'ın polis tarafından vurularak öldürülmesini kanunlara uygun buldu.Karar, Duggan'ın yakınlarının büyük tepkisini çekti. Kurbanın teyzesi Carol Duggan, kuzenlerinin infaz edildiğini iddia etti.Carol Duggan, "Halkın çoğunluğu onun infaz ediliğini biliyor. Son nefesimize kadar adaletin yerini bulması için ve benzer infazlara kurban gidenler için mücadele edeceğiz. Pes etmiyoruz. Adalet yoksa huzur da yok" dedi.Kurbanın yakınları ve destekçileri, dava sonrası emniyet müdür yardımcısının kararı okumasına izin vermedi. Kalabalık kararın okunması sırasına polis müdürüne 'katiller' diye bağırdı.Londra'nın Tottenham semtinde, 6 çocuk babası Mark Duggan'ın polis kurşunlarıyla ölmesinden iki gün sonra kentte başlayan protestolar isyana dönüşmüştü.
2011 - Londa
Machester ve Birmingham şehirlerine de sıçrayan olaylar sırasında 5 kişi ölmüş, yüzlerce işyeri yağmalanmış ve milyonlarca sterlinlik maddi hasar oluşmuştu.(ntv)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...