Galatasaray'da Amrabat düğümü

Galatasaray'da Amrabat düğümü

SPOR Haberleri

Faslı oyuncuyu elden çıkaramayan sarı-kırmızılıların hesapları alt üst oldu. Yabancı kontenjanında yer açamayan G.Saray transfer hamlelerini yapamıyor.

Teknik Direktör Fatih Terim döneminde büyük uğraş verilerek Kayserispor'dan transfer edilen Nordin Amrabat, Galatasaray'ın elini kolunu bağladı. 2012-13 sezonunda sarı-kırmızılı takıma gelmek için eski kulübünden alacağı 800 bin eurodan feragat eden Faslı futbolcu, o dönem kadro dışı kalmıştı. Kayserispor yönetiminin aldığı bu karar sonrasında "Ya Galatasaray'da oynarım, ya da futbolu bırakırım" diyen Nordin Amrabat daha sonra sarı-kırmızılı takıma transfer olmuştu.
Galatasaray yönetimi yabancı kontenjanı nedeniyle Teknik Direktör Roberto Mancini'nin ilk 11'de görev veremediği Amrabat'ı kiralama yoluyla devre arasında elden çıkarmayı planlıyor. Geçtiğimiz günlerde Antalyaspor ile tecrübeli oyuncunun transferi için el sıkışılmış ancak Amrabat, "Kulübümde kalacağım" demişti. Son olarak Faslı futbolcunun, "Türkiye'de Galatasaray'dan başka takımda oynamam. Beni yurt dışına satın" şeklinde direttiği ortaya çıktı. Bu nedenle sarı-kırmızılılar, kontenjanda düşme olmadığı için yeni bir yabancı oyuncu transfer edemiyor. Kayserispor'un genç sağ beki Salih Dursun'u renklerine katmak isteyen Galatasaray bu transferde de Amrabat engeline takıldı. Kayserispor yönetiminin, Salih Dursun'a karşılık Amrabat takası ve bir miktar para önerdiği belirtilirken, Faslı futbolcunun "yurt dışında oynarım" çıkışı nedeniyle bu pazarlıklar da çıkmaza girdi.
Galatasaray yönetiminin önceliği şu anda Nordin Amrabat'ta yaşanan mini krizi çözebilmek. Faslı futbolcunun yurt dışını adres göstermesi nedeniyle Galatasaray'ın, Amrabat'ı Hollanda pazarına önermesi bekleniyor. Sarı-kırmızılı oyuncu, Cimbom'da yıllık 1 milyon 200 bin euro garanti paraya oynuyor.
Bahadır ÇOKİŞLER/TÜRKİYEGAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...