Doğu Anadolu'da Sibirya soğukları

Doğu Anadolu'da Sibirya soğukları

YAŞAM Haberleri

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Sibirya soğukları etkisini sürdürüyor.

Van'da baraj dondu, Erzurum, Bitlis ve Ağrı'da ise çay ve göller buz tuttu. Doğu'yu etkisi altına alan kara kış hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı dün gece sıfırın altında 27 dereceyle Ağrı ve Ardahan'da ölçüldü. Hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 26, Erzincan'da 15, Iğdır'da ise 11 derece olarak kaydedildi. Hava sıcaklığının eksi 25 dereceye kadar düştüğü Erzurum'un Oltu ilçesinde ise, ilçe merkezinden geçen Oltu çayı buz tuttu. Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Nazik Gölü'nün yüzeyi de buz tuttu. Hayvanlarına su temini konusunda sıkıntı çeken köylüler, çareyi kazma ve kürekle göl yüzeyindeki buzları kırmakta buldu. Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde de Balık Gölü'ne gelen amatör balıkçılar buz tabakasını kırarak balık tutmaya çalıştı. nbsp;


TEKNELER BUZA GÖMÜLDÜ nbsp;
Sibirya soğuğu Van'da da etkili oldu. 105 milyon metreküp su kapasitesine sahip Zernek Barajı dondu. Hava sıcaklığı geceleri sıfırın altında 25 dereceye kadar düşüyor. Aşırı soğuklar nedeniyle Van-Hakkâri karayolu üzerindeki Havasor Ovası'nda bulunan 105 milyon metreküp su kapasiteli 50 bin metrekarelik Zernek Barajı'nın yüzeyi buz tuttu. Tekneler ve balık kafesleri de buz kütlesine gömüldü. Baraj gölünün kıyısına vuran ve soğuktan donan dalgalar da ilginç bir görüntü oluşturdu. nbsp;


SİS BOĞAZ'I KAPATTI
Yoğun sis özellikle Trakya'da ve iç bölgelerde etkili oluyor. Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, dün sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 60 metreye kadar düştü. Çanakkale Boğazı'nda da etkili olan sis nedeniyle Boğaz gemi geçişlerine kapatıldı. Edirne'de ise sis yüzünden görüş mesafesi 30 metreye kadar inince trafikte sürücüler zor anlar yaşadı. Polis ve Meteoroloji yetkilileri de görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle sürücüleri sis farlarını yakmaları, hız yapmamaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, sis bugün de Edirne, Tekirdağ, Balıkesir, Düzce, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Burdur, Konya, Aksaray, Yozgat, Kayseri, Erzurum, Batman, Muş ve Ağrı çevrelerinde yoğun olarak görülecek.


SERTAP ABD'DE MAHSUR KALDI
Yeni single çalışması ve yakında yer alacağı müzikal projesi için kısa süre önce Amerika'ya giden sanatçı Sertab Erener, son 20 yılın en soğuk kışının yaşandığı ülkede mahsur kaldı. Erener, kar yağışı nedeniyle durma noktasına gelen hava ulaşımının kurbanı oldu. Sertab Erener, besteci sevgilisi Demir Demirkan'la çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşmayı da ihmal etmedi.


URFALI ÇİFTÇİLERDEN YAĞMUR DUASI...
Şanlıurfa'da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, önceki yıllara göre yağış oranı da beklenenin altında kaldı. Adeta bahar havasının yaşandığı Şanlıurfa'da yağmura hasret kalan çiftçiler de çareyi yağmur duasına çıkmakta buldu. Duaya çıkan çiftçiler "Ekilen tüm ürünler kuruyacak. İlerde yağacak yağmurun ise bize faydası olmayacak" dediler. İskenderunlu çiftçiler de dün kuraklık nedeniyle yağmur duasına çıktı.


TARIMSAL KURAKLIK ALARMI
Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin de gelecek 30-50 günlük sürede önemli bir değişim olmazsa, Türkiye'nin ciddi bir tarımsal kuraklıkla karşı karşıya kalacağını bildirdi. Yetkin, yağışların geçen yıla oranla yüzde 40 azaldığını belirterek, "Bu durum devam ederse geçtiğimiz sonbaharda yapılan ekimden bir çok yerde yeterli sonuç alınamayacağını ve üretim düşerken kalitede de ciddi bir bozulma olacağını söyleyebiliriz. Tek ümidimiz, önümüzdeki bir aylık dönemde yeterli yağışın gerçekleşmesi" dedi.


BUZLARIN İÇİNDEN ÇEKİP ALDILAR
ABD'nin Boston kentindeki Pleasure Koyu'nda Sibirya Kurdu cinsi bir köpek donmaktan son anda kurtarıldı. Yarım saat boyunca buz tutmuş suyun içinde sıkışıp kalan köpek, sudan güçlükle çıkarıldı. 13 yaşındaki Sylvie isimli köpeğin sağlık durumu iyi. Köpeğin sahibi ile yürüyüş yaptığı sırada buzun kırılmasıyla suya düştüğü belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...