Donk! Tekrar

Donk! Tekrar

SPOR Haberleri

TFF, 'ikinci top' skandalının yaşandığı karşılaşmanın yeniden oynanmasına karar verdi. Maçta görülen sarı kartlar da geçersiz sayılacak.

Türkiye Futbol Federasyonu, olaylı Kasımpaşa-Beşiktaş maçı hakkındaki kararını verdi. 15 Aralık 2013'te oynanan ve 2-1 Kasımpaşa'nın galibiyetiyle sona eren karşılaşmayla ilgili olarak tam 29 gün sonra toplanan TFF yönetimi, 5 saat süren toplantı sonrasında oy çokluğuyla maçın tekrar oynanmasına karar verildiğini açıkladı. Toplantıda MHK Başkanı Zekeriya Alp 10 dakika süre alarak görüş bildirdi. Maçın hakemi Barış Şimşek ve yardımcıları da bilgi verdi. Alınan karara göre maçta görülen sarı kartlar geçersiz sayılacak ve tekrar karşılaşmasında ancak o tarihte tescilli olan oyuncular yer alabilecek. Kulüplerin devre arasında yaptığı transferler tekrar maçında sahada olmayacak. 4 üyenin karşı çıktığı bu yüzden kararın 'oy çokluğuyla' alındığı belirtildi. Karar gerekçesi, "On sekiz içinde topun topa atılması penaltı gerektirir, penaltı verilmemesi kural hatasıdır" (TFF yönetimi "Futbol Oyun Kuralları sayfa 115) şeklinde ortaya çıktı. TFF Basın Sözcüsü Mete Düren yaptığı açıklamada, "Beşiktaş, Futbol Federasyonu'na başvuru yapmıştı. Maçta görev alan hakemlerimizi de toplantıya davet ettik. Aramızda tartıştıktan sonra oy çokluğuyla maçın yeniden tekrarlanmasına karar verdik. Bu çok teknik bir konu. Kural hatası ile maç tekrarı çok rastlanan bir durum değil. Kural hatalarına karar vermek de kolay bir şey değil. Kural hataları ile ilgili bir talimatname yok. Federasyon olarak MHK'nin ve tüm hakemlerin arkasındayız. Futbolcularımızın da hakemlere daha destek olmaları gerektiğinin altını çizmek gerekir. Maçın tarihi ile ilgili bir karar verilmedi. Kasımpaşa'nın itiraz hakkı var" diye konuştu.

Olaylı maçta neler olmuştu?

Kasımpaşalı futbolcu Ryan Donk, eline aldığı 'ikinci topu' ceza sahasındaki Beşiktaşlı Almeida'nın ayağındaki topa atmıştı. Bu pozisyon sonrası hakem Barış Şimşek'in oyunu hava atışıyla başlatması tartışmalara sebep olmuştu. 2-1 Kasımpaşa'nın üstünlüğüyle sona eren karşılaşmanın ardından Beşiktaş maçın tekrarı ile ilgili TFF'ye başvuruda bulunmuştu. Dün alınan karar sonrası Kasımpaşa konuyu Tahkim'e taşıyacağını açıkladı. nbsp;





Akla takılan nbsp;sorulara cevaplar



* Almeida iki sarı kart gördü, onun kartları ne olacak?
Almeida'nın iki sarı kartı kırmızı karta dönüştüğünden aldığı disiplin cezasında bir değişiklik olmayacak. Sahaya giren taraftarı tekmelediği için 3 maç ceza verilen Motta'nın aldığı disiplin cezası da değişmeyecek.


* Olaylı maçta cezalı oldukları için forma giyemeyen Babel ve Adem Büyük, kararın Tahkim'ce onanması halinde tekrarlanacak olan maçta forma giyebilecekler mi?
İki futbolcu da takım kadrosunda bulunduğu için oynayabilir.


* Tekrar maçı seyircisiz mi oynanacak?
Kasımpaşa Tahkim'e itiraz edeceğinden kararın verilmesi bir ayı bulacak. Kulüp Beşiktaş maçına kadar cezasını tamamlayacak olduğundan tekrar maçı seyircili olacak.





DONK'UN CEZASI NE OLACAK nbsp;
Disipline sevk edilebilir

TFF'nin verdiği tarihi kararın ardından kafalarda oluşan en büyük soru işaretlerinden biri de o maçta sarı kart gören Donk'la ilgili. Futbolcu o kartla cezalı duruma düşmüş ve bir sonraki Ç.Rize maçında forma giymemişti. Maç tekrar edileceğine ve sarı kartlar geçersiz olacağına göre bu durumda Donk boşu boşuna bir maç ceza çekmiş oldu. Ancak bir iddiaya göre Donk sportmenliğe aykırı hareketten disiplin kuruluna sevk olacak ve 1 ile 3 maç arasında ceza alacak. Bu cezalardan biri de işte o oynamadığı Ç.Rize maçına sayılacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...