Kupa canavarı Aslan! Celtic'i 5-4 mağlup etti

Kupa canavarı Aslan! Celtic'i 5-4 mağlup etti

SPOR Haberleri

Son iki sezondur bulduğu kupayı kaldıran Galatasaray, Antalya Cup final maçında da Celtic'i penaltılarla saf dışı bırakarak şampiyon oldu.

Devre arası hazırlık kampını Antalya Belek'te sürdüren Galatasaray, Turkish Airlines Cup'ın final maçında dün Celtic ile karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısındaki defansif hatalardan sürekli şikayet eden Mancini oynanan her 2 hazırlık maçında da çeşitli defans figürleri denedi. Rakibi önde karşılamanın yanı sıra ofsayt taktiği bolca çalışılmış. Kalede Genç Eray, sol bekte Emre Can, göbekte Ajax'a gol atan İbrahim Coşkun açıkçası hiç sırıtmamış. 2014 yılının ilk kupasını almak isteyen Kurnaz Mancini, sahada genç çok olunca sistemle biraz oynayıp Celtic karşısına 4-1-4-1 ile çıktı. Maç öncesi Eray ısınırken topa sert vurunca kupayı nişanladı ve kırdı. Gözler ise yine Hajrovic'in üzerindeydi. Net vuruşlarının yanı sıra mücadeleci kişiliği ile ön plana çıktı. İlk yarıda Boşnak oyuncu ve Amrabat'ın şutları tribünleri heyecanlandırdıysa da gol sesi çıkmadı. İtalyan Hoca 2. yarıya ise daha tecrübeli bir kadro sürdü. Sneijder girdi, sistem 3-4-1-2 oldu. Babalar oyuna girince haliyle maç da hareketlendi. Mele neredeyse 50 metrede oynarken, takım savunması bir makinenin dişlisi gibi işledi. Oyuna giren Burak olunca ofsayt düdükleri ardı ardına çalmaya başladı. Selçuk, Umut bir kaç pozisyon harcadı. Normal süre 0-0 sona erdi. İlk penaltıları Henderson ve Selçuk attı: 1-1. İkinci penaltılarda Forrest'in vuruşunu Muslera çıkardı, Burak attı: 2-1. Üçüncü penaltıları Biton ve Emre kaçırmadı: 3-2. Dördüncü penaltı atışlarını Atajil ve Melo kullandı: 4-3. Son penaltılarda Balde skoru 4-4 yaparken, Riera kupa bizim dedi: 5-4. nbsp;Mancini: Önemli bir turnuvaydı
G.Saray Teknik Direktörü Roberto Mancini, "Ligin ikinci yarısında önemli maçlar bizi bekliyor. Bu turnuvayı çok önemsiyordum. Bir takımın bir şeyleri daha iyi yapabilmesi için bir arada olması gerekiyor. Burada geçirdiğimiz günler takımın performansına yansıyacaktır" açıklaması yaptı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...