Dedektör köpek 1,5 milyon kaçak sigara yakalattı - İZLE

Dedektör köpek 1,5 milyon kaçak sigara yakalattı - İZLE

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da yapılan operasyonda Dedektör Köpeği Lilly'nin tepki vermesi üzerine 1 milyon 300 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, 1 milyon 300 bin paket kaçak sigara ele geçirdi. Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, gümrüklerde alınan tedbirler, sigara kaçaklığını ortaya çıkardı. İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Risk Analizi Şubesinin çalışmalarında gemi takip kriterinde riskli olarak değerlendirilen konteynerlerle ilgili bilgilerin İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğüne iletilmesi üzerine inceleme başlatıldı ve özet beyanda "Tepsi" olarak beyan edilen 4 adet konteynerin, Ambarlı Mardaş Limanı'nda bulunduğu tespit edildi.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Bunun üzerine oluşturulan ekibin çalışmalarıyla konteynerlerin yeri tespit edildi. Çay-Tütün Dedektör Köpeği Lilly ile yapılan ilk incelemede, köpeğin tepki vermesi üzerine konteynerler X-Ray taramasına alındı.

Taramada, konteynerlerin ilk 4 sırasında özet beyana uygun beyan edilen tepsi cinsi eşya olduğu, kalan kısmının ise tamamen sigara kolileri ile yüklü olduğu belirlendi.

Detaylı olarak yapılan aramada, her konteynerde yaklaşık 325 bin paket olmak üzere toplamda 1 milyon 300 bin paket yabancı marka sigara ile 4 konteynerde toplam 4 bin 250 adet çay tepsisi cinsi eşya ele geçirildi ve bu eşyalara el konuldu.

Ele geçirilen eşyaların gümrüklenmiş değerinin, 9 milyon 630 bin lira olduğu belirlenirken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı ve bu kişiler hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...