Ünlü diziler nerelerde çekiliyor?

Ünlü diziler nerelerde çekiliyor?

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Merakla izlediğiniz, bir sonraki bölümünü iple çektiğiniz dizilerin nerelerde çekildiğini merak ediyormusunuz? İşte o dizilerin çekildiği semtler...

Birçoğumuz reyting rekortmeni dizileri oturup saatlerce izliyoruz. Bazen görkemli hayatların, bazen büyük umutların sergilendiği dizilerde en merak ettiğimiz şeylerden biri de çekim yerleri oluyor. Diziler kimi zaman hepimizin önünden geçtiği okullarda, kimi zaman da hiç tahmin etmeyeceğimiz sokaklarda ekrana hazır hale getiriliyor.Karadayı: Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel'in başrollerini paylaştığı dizi için Beykoz'daki eski kundura fabrikasında mahalle inşa edildi.
Muhteşem Yüzyıl: Star Tv'de ekrana gelen Muhteşem Yüzyıl ise 3,5 milyon TL'lik bütçeyle kurulan bir platoda TEM Stüdyoları'nda çekiliyor.
Çalıkuşu: Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in başrollerini paylaştığı dizinin bazı sahneleri Kadıköy'deki Reşat Paşa Konağı'nda çekiliyor.
Medcezir: Star TV'de başrollerini Serenay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy'un paylaştığı Medcezir dizisi, başladığı günden itibaren büyük bir izleyici kitlesi yakaladı. Reyting listelerinde hep ilk sırada yer alan dizide Yaman karakterinin eski mahallesi ve Mira'nın yaşadığı ev çok merak ediliyor. Çekimler İstanbul'da Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi'nde yapılıyor. Ev çekimleri ise Tuzla Mercan'da gerçekleştiriliyor.
Güneşi Beklerken: Kerem Bürsin, Hande Doğandemir, Yağmur Tanrısevsin gibi genç oyuncularıyla kısa sürede kendine genç bir izleyici profili yakaladı Güneşi Beklerken... Lise çağındaki gençlerin aşkları, aile hayatlarını okul yaşantılarıyla harmanlayan dizinin çoğu sahnesi de dizideki Kerem Sayer'in ailesinin sahibi olduğu Sayer Koleji'nde geçiyor. Sayer Koleji'nin asıl binası ise Özel Fenerbahçe Koleji olarak kullanılıyor.
Pis Yedili: Yine genç izleyicilerin uzun zamandır radarında olan Pis Yedili dizisi de İstanbul'da çekilen projelerden... Doğa Koleji ve Ataşehir'de gerçekleşen çekimler de en az dizideki kadar eğlenceli geçiyor.
Huzur Sokağı: Kutsi ve Selin Demiratar'ın başrollerini paylaştığı dizinin çekimleri İstanbul Sarıyer'de yapılıyor.
İntikam: Kanlıca'da çekiliyor. Beren Saat'in oynadığı karakterin yaşadığı göz kamaştıran yalı ise, Şeyhülislam Bahai Efendi tarafından yaptırılmış. (akşam life)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...