Mancini: 'Telles büyük transfer'

Mancini: 'Telles büyük transfer'

SPOR Haberleri

Kendisini 4 aydır izliyorduk. Sol bekte çok faydalı olacak. Belki defansa tecrübeli bir isim alabiliriz. Kadroyu gençleştirmek adına önemli iş yaptık.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, kampın çok iyi geçtiğini ifade ederek transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. İtalyan teknik adam, Gremio'dan alınan Alex Telles ile ilgili önemli bir itirafta bulunarak, "Çok uzun zamandır onu takip ediyordum. Son 3-4 ay daha da bu takibi sıkılaştırmıştık. Telles Galatasaray adına büyük bir transfer. Asıl yeri sol bek. Sol ayağını çok iyi kullandığını söyleyebilirim. Genç ama sürekli Gremio'da oynadığı için özellikle son 1.5 yıl çok büyük tecrübe kazandı" dedi. Mancini, "Başkanımızla konuşmalarımızda amacımız kadroyu gençleştirmekti. Bu isimler de hep genç isimler. Hem kaliteli hem genç oyuncular. Hepsinin çalışmaya ihtiyacı olacaktır. Belki bir tecrübeli isim defans bölgesine olabilir. Yeteri kadar tecrübeli oyuncularımız var. Melo, Selçuk, Burak, Didier. Bunların arasına genç isimler katmamız gerekiyordu" diye konuştu. Tecrübeli çalıştırıcı, "Gol yememe özelliğimizi geliştirmemiz gerek. İkinci yarı bizi zorlu maçlar bekliyor. Son maçlarda iyiydik. O karşılaşmalardaki gibi devam ederek 8 puanlık farkı kapatabileceğimizi düşünüyorum" dedi. Mancini, yabancı kontenjanını tekrar eleştirirken, "Türkiye liginin çok kaliteli olduğunu düşünüyorum. Tabii bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Bunların başında yabancı kuralını sayabilirim. Yabancı kuralının serbest bırakılıp kaliteli yabancının Türkiye'ye gelmesiyle aşama kaydedilecektir. Büyük oyuncularla bir yerlere geliyorsunuz. Hocalar da kendini geliştirince daha iyi yerlere gelebilir. Ben sadece bunları söyledim" diyerek yanlış anlamaları ortadan kaldırdı. A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile yapılan toplantının faydalı olduğunu söyleyen Mancini, "Terim gibi bir teknik direktöre sahip oldukları için Türk halkının çok şanslı olduğunu düşünüyorum" dedi. İtalyan teknik adam, "Avrupa'da bir takım çalıştırsam Selçuk, Burak, Semih ve yeni transfer Salih Dursun'u isterdim" ifadelerini kullandı. nbsp;Mancini: Juventus Avrupa Ligi'ni kazanabilir
İtalya basınına konuşan Roberto Mancini, Juventus'un şampiyon olacağını söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, ""Roma güzel bir takım ve son ana kadar vazgeçmeyecek gibi görünüyor ama Juventus, üst üste 3. şampiyonluğunu kazanacak ve nbsp;
tarihe geçecek. Juventus Teknik Direktörü Conte, Avrupa Ligi'ni de kazanabilir" dedi. Öte yandan Serie A'daki dünkü maçlarda lider Juventus evinde Sampdoria'yı 4-2, takipçisi Roma da yine iç sahada Livorno'yu 3-0 mağlup etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...