Esad'dan flaş açıklama: 'İktidarı bırakmayacağım'

Esad'dan flaş açıklama: 'İktidarı bırakmayacağım'

DÜNYA Haberleri

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, görevini bırakmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

Esad, Şam'da yaptığı açıklamada koltuğunu bırakmak gibi bir niyeti olmadığını belirtti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Cenevre-2 konferansına katılma kararı alan Suriyeli muhalifleri övdü. Beşşar Esad, üç yıldan fazladır süren ve Cenvere'de düzenlenecek barış konferansında son bulması amaçlanan iç savaş nedeniyle görevini bırakmayı düşünmediğini açıkladı.Rusya'nın Interfax haber ajansına göre Esad, Şam'da kendisini ziyaret eden Rus diplomatlara, 'görevini bırakıp bırakmamasının tartışmaya açık bir konu olmadığını' söyledi.Esad, "Eğer koltuğumu bırakmak isteseydim, bunu en başında yapardım. Suriye'yi savunuyoruz. Savunmayı bırakmam tartışılabilir bir konu değil" dedi.
Esad'ın açıklaması, 22 Ocak'ta başlayacak Cenevre-2 konferansından birkaç gün önceye rastladı. Suriyeli muhalif grupların büyük kısmı, konferansa katılacaklarını açıklamıştı.
KERRY'DEN MUHALİFLERE ÖVGÜ
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) Cenevre-2'ye katılma kararını "cesur bir karar" sözleriyle överek, "Muhalefet, savaşın sonlandırılmasını müzakere etme vizyonuyla Cenevre-2'ye katılma yönünde oy kullanarak, en nihayetinde tüm Suriyeliler için daha iyi bir geleceğe açılacak yolu seçti" değerlendirmesine bulundu.AA'nın haberine göre Kerry, SMDK Genel Kurulu'nun dünkü oturumunda yapılan oylamada Cenevre-2 Konferansı'na katılma kararının alınmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kerry, "Bu, Esed rejiminin acımasızlığı ve sonu gelmeyen bir iç savaş altında korkunç acılar çeken tüm Suriye halkının çıkarlarına olan cesur bir karar. Muhalefet, savaşın sonlandırılmasını müzakere etme vizyonuyla Cenevre-2'ye katılma yönünde oy kullanarak, en nihayetinde tüm Suriyeliler için daha iyi bir geleceğe açılacak yolu seçti" ifadesini kullandı.Kerry, politik arenada Suriyeli muhaliflere verdikleri desteğin devam etmekte olduğunu da sözlerine ekledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...