Ahmet Davutoğlu: 'Operasyonun amacı panik havası oluşturmak'

/ Kaynak: İHA
Ahmet Davutoğlu: 'Operasyonun amacı panik havası oluşturmak'

Politika Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 17 Aralık operasyonlarının arkasında yer alanların tam isteğinin panik havası oluşturmak olduğunu söyledi.

Bakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Adana Gençlik Kolları Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği 4. Danışma Meclisi Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı. nbsp;Davutoğlu, 2013 yılında hiçbir eve şehit ve genç acısının düşmediği, hiçbir annenin gözünden yaş süzülmediğini ifade ederek, "İşte devlet adamlığı budur" diye konuştu. nbsp;Davutoğlu, "31 Mart sabahı herkesi görecek ki ne bu başarı hikayesini durdurmak mümkündür. Ne de bu yola çıkmış olan bu kervanın önünü kesmek ne de bu aziz milletin iradesine set vurmak mümkündür. Son günlerde ülke içinde ve dışında meydan üzerinden ve başka kaynaklardan psikolojik harekat yapılıyor. Ve bizim özgüvenimizin sarsılmasını istiyorlar. Kendimize olan özgüvenimizin bir şekilde sarsılmasını istiyorlar Bakın 10 yıl içinde olağanüstü başarı hikayeleri yazıldı Türkiye'de özgüveni olmayan, ülkesine, halkına güvenmeyen insan, şuradan şuraya adım atamaz. Kendine güvenin, halkına güvenen, milletine güvenen ise okyanuslar dayanmaz" dedi. nbsp;Davutoğlu birilerinin hükümeti zayıf göstermeye çalıştığına dikkat çekerek şöyle devam etti: nbsp;"Birileri bizi zayıf göstermeye zaaf içinde gösteremeye çalışmak için kampanya yapmak isteyebilirler. Birileri Türkiye hakkında olumsuz bir kanı oluşturmak için gecelerini gündüzlerine katıp çalışabilirler. Ama onların bilsinler ki çünkü başka birileri de bu milletin ve devletin aziz olması için dua ediyorlar. Biz o dualara güveniyor ve yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir şekilde paniğe yer vermeyeceğiz. 17 Aralık operasyonlarının arkasında yer alanların tam istediği bir panik havası oluşturmaktır. En zor şartlarda bile tek bir ümitsizliğe kapılmayacağız, en ufak bir paniği bırakın en ufak tereddüde bile mahal bırakmayacağız. Bugün tereddüt edenler yarın Allah muhafaza kendi ülkelerine sahip çıkma kararlılığını kaybederler. Tereddüt yok kararlılık var." nbsp;Davutoğlu Suriye'de 3.5 yıldır yaşanan iç savaşa da değinerek, "Bizim için acının, bebeğin, masumun dini, mezhebi, etnisitesi olmaz. İster Müslüman, ister Hristiyan, ister Sünni olsun ister Alevi, ister Dürzi, ister Arap olsun, ister Türk, ister Kürt, kim olursa olsun. Her Suriyeli bizim kardeşimizdir. Her Suriyeli'nin gözünden bir damla yaş düşse, bizim yüreğimize düşer. Gençlik kalk bakalım ayağa, şimdi gideceksiniz, Suriye kamlarında her bir yetimi kardeş edineceksiniz, başını okşayıp gözyaşlarını dindireceksiniz. 75 milyonun adına onları bağrınıza basacaksınız. Bin böyle bir gençlik isterim. Yanında işlenen cinayete sessiz kalan gençlik bizim gençliğimiz olamaz. Yanında yetim kalan, babası annesi şehit edilmiş yetim kalmışları gözlerini vicdanını kapatanlar bizim gençliğimiz olamaz" diye konuştu. nbsp;

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...