Mahsur kalan dağcılar 9 saatlik çalışmayla kurtarıldı

/ Kaynak: AA
Mahsur kalan dağcılar 9 saatlik çalışmayla kurtarıldı

YAŞAM Haberleri  / AA

Amasya'da dağda mahsur kalan 9 dağcı 9 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı

Suluova ilçesinde dağda mahsur kalan motokrosçu 9 kişi, Amasya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile köylülerin yardımıyla yaklaşık 9 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı. Seyfe köyü kırsalı Ahmet Öğün Yaylası'nda motokros yaptıkları sırada motosikletleriyle karda ilerleyemeyen ve havanın kararmasıyla kayalık alanda kaybolan motor sporu tutkunu 9 kişi, cep telefonuyla jandarmadan yardım istedi. Söz konusu köye gelen jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri köyde beklerken, AFAD ekipleri araziyi bilen köylülerle muhtar Seyit Ali Vanlı'ya ait traktörle Ahmet Oğün Yaylası'na hareket etti. Bir süre araçla ilerleyen daha sonra yaklaşık 2 kilometre kayalık alanda güçlükle hareket eden ekipler, soğuktan etkilenen ve donmak üzere olan Kutluhan Yalçın (31), Efkan Damatoğlu (40), Murat Akgül (35), Mustafa Arslan (37), Recep Karakaş (47), Mustafa Danacı (34), Esat Kurt (28), Serkan Dönmez (35) ve Gökçe Üçay'a (27) ulaşabildi. Yapılan kurtarma operasyonu ile kayalık alandan halat kullanılarak çıkartılan ve traktörle köye getirilen motokrosçular, muhtar Vanlı'nın evinde bir süre dinlenip yemek yedikten sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Suluova Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
-"Arkadaşlarımız sağ salim kurtuldu"-
Kurtarma operasyonunu yöneten İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adem Altun, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Motokrosçular saat 15.00 sularında Ahmet Oğün Yaylası kayalıklarında mahsur kalmışlar. Kendi çabalarıyla kurtulamamışlar. Motosikletleri kara saplanmış. Böyle olunca araçlarını bırakıp dağdan inerken de yaklaşık 200 metrelik bir uçuruma denk gelmişler. Ne yukarı çıkabilmişler ne aşağı inebilmişler. Saat 17.00'de bize intikal etti olay. Biz 17.30 gibi çalışmalara başladık ve yaklaşık 9 saatlik çalışmanın neticesinde dağcılık marifetiyle yanlarına ulaştık. İp yardımıyla teker teker yaklaşık 50 metrelik bir uçurumdan yakarı çıkarıldılar. Uçurumdan sonra da yol olmadığı için bir tırmanış gerçekleştirdiler. Arkadaşlarımız sağ salim kurtuldu. Sadece bir arkadaşımızın düşme neticesinde ayağı burkulmuş. Mutluyuz." Altun, mahsur kalan motokrosçuların donma tehlikesi atlattığını da sözlerine ekledi.
-"Spor zevkti ama biz bunu işkenceye çevirdik"-
Yaşadıklarını anlatan Serkan Dönmez ise motosikletleriyle ilerledikleri sırada kar nedeniyle ilerleyemediklerini belirterek, "Motorları artık dağdan indiremeyeceğimizi anlayınca yürüyerek inmek istedik. İlk gördüğümüz köye inmek istedik ama önümüze bir uçurum çıktı. Buradan çıkamayınca yardım istedik. Bizi kurtaran herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Duygulanarak yaşadıklarını anlatan Murat Akgül ise "Spor zevkti ama biz bunu işkenceye çevirdik. Hatalarımız oldu. Doğayla dalga geçilmeyeceğini, doğayla oyun oynanmayacağı bize bir ders oldu. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...