Mehmet Fatih Oruç'un 'Ertuğrul'un Ocağında Uyandık' kitabı çıktı

/ Kaynak: İHA
Mehmet Fatih Oruç'un 'Ertuğrul'un Ocağında Uyandık' kitabı çıktı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Yazar Mehmet Fatih Oruç'un kaleme aldığı "Ertuğrul'un Ocağında Uyandık" adlı kitabı çıktı.

Yazar Mehmet Fatih Oruç'un yazdığı roman, Osmanlı İmparatorluğu'nun temelinin atılmasına vesile olan bir hadise ile başlıyor ve imparatorluğun kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin, Söğüt havalisine nasıl geldiğini anlatıyor.
127 sayfa olan "Ertuğrul'un Ocağında Uyandık" adlı romanda, "Osmanlının özü, aslı budur. Bu hususlar bilinmezse, Osmanlı anlaşılamamış olur" şiarıyla yola çıkan yazar, romanında da Osmanlının bu yönünü ortaya çıkartmaya çaba gösteriyor. "Bir devrandı, rüya gibi" serisinin ilk romanı olan "Ertuğrul'un Ocağında Uyandık", Osmanlı İmparatorluğu'nun temelinin atılmasına vesile olan bir hadiseyle başlıyor. İmparatorluğun kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin, zorlu göç yollarında çektikleri sıkıntılar ve Söğüt havalisine gelmelerine vesile olan o muhteşem savaş canlandırılıyor.


ROMANIN İÇERİĞİNDEN: BİR DEVRANDI RÜYA GİBİ
Osmanlı İmparatorluğu, 623 yıl devam eden ve tarihteki en uzun ömürlü, hanedanlık ile yönetilen bir cihan devletidir.
Osmanlı İmparatorluğu'nun bu kadar uzun ömürlü olması ve küçük bir beylik iken üç kıtaya hükmeden bir imparatorluk haline gelmesinin birçok sebebi vardır. Her şeyden önce Osmanlılar, muazzam güç ve kudretlerinin yanında, günümüzde film, dizi ve yazılı medya yoluyla anlatılanların aksine gurura, kibre, debdebeye ve dünyevi arzulara değil tevazua, sadeliğe ve İslamiyet'in emirlerine de önem verdiler. Zaten Devletin Kurucusu olan Osman Gazi'nin vasiyeti de bu zihniyetin temelini anlatır niteliktedir: "Sakın orduya ve zenginliğine mağrur olma! Hakiki âlim ve ariflere hürmet edip sarayında onlara yer ver. Benim halimi örnek al! Hiç layık olmadığım halde bunlara hürmet ettiğim için bu duruma geldim. Allahü tealanın nice ihsanlarına kavuştum. Müslimanları ve sana itaat eden gar-i Müslim kimseleri himaye et! Devletin parasını, israf eyleme, ihtiyaçların dışında harcama! Senden sonra geleceklere de aynı nasihatte bulun! Daima adalet ile hükmet" Tarih meraklılarının merakla beklediği Ertuğrul'un Ocağında Uyandık kitabına, bkymarket.com adresinden ulaşabileceğiniz gibi, aynı zamanda kitapyurdu.com, pandora.com gibi belli başlı kitap satış sitelerinden ulaşabilirsiniz. Kitap, önümüzdeki günlerde idefix, D amp;R ve NT gibi önde gelen mağazalarda da yerini alacak.

ERTUĞRUL'UN OCAĞINDA UYANDIK-TANITIM FİLMİ


Mehmet Fatih Oruç'un 'Ertuğrul'un Ocağında Uyandık' kitabı çıktı

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...