Aranan TIR'ların içeriği belirlendi, gizlilik kararı alındı

Aranan TIR'ların içeriği belirlendi, gizlilik kararı alındı

GÜNDEM Haberleri

Adana'da silah ve mühimmat taşıdığı ihbarı üzerine aranan TIR'lardaki malzemelerin savcılıkça tespitinin yapıldığı ve gizlilik kararı verildiği anlaşıldı.

Adana 'da silah ve mühimmat taşıdığı ihbarı üzerine dün durdurulan 7 TIR 'dan aranan 3 TIR 'lardaki malzemelerin savcılıkça tesbitinin yapıldığı, MİT'in malzemelerin kendilerine ait olduğunu belgelemesi üzerine soruşturmada gizlilik kararı verildiği anlaşıldı. Kentte yaklaşık 5 saat süreyle gergin saatlere yol açan 3 TIR'ın aranması operasyonunun detayları gün ışığına çıktı. İhbarın sabah saatlerinde yapıldığı, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile yetkili savcının arama kararı vermesinden sonra Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Ceyhan İlçesi Sirkeli Gişesi önünde durdurulması ile savcılık, valilik ve MİT arasında yoğun görüşme trafiğine neden oldu. Polis ekipleri de devreye girdi ve zaman zaman gerginlik oldu. Savcının yanı sıra Vali Hüseyin Avni Coş, polis ve MİT'in üst düzey yetkilileri de arama bölgesine gitti. Savcı, yetkililerin sözlü açıklamalarına karşın aramayı sürdürürken yazılı belgeler ulaştırıldı. TIR'lardaki yükün MİT'e ait olduğuna ilişkin belgeler ulaşınca, yetkili savcı aramayı durdurdu. Şöförler ve diğer görevliler için de gözaltı işlemi yapılmadı. TMK ile yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilli'ğinden alınan bilgiye göre, TIR'lardaki malzemelerin tespiti yapıldıktan sonra TIR'lar yoluna devam etti. Ancak malzemelerin niteliği ve yürütülen soruşturmanın gizli olması nedeniyle başka bir bilgi verilemeyeceği belirtildi. nbsp;Kentin başka bir noktasındaki TIR'da yapılan aramanın ise bu operasyon kapsamında olmadığı belirlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...