Başbakan Erdoğan yargıtayın şike kararına ne dedi işte o açıklama

Başbakan Erdoğan yargıtayın şike kararına ne dedi işte o açıklama

Politika Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyareti öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Şike soruşturması ile ilgili açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Zamanlaması itibariyle bunları ben anlamlı buluyorum. Niye bugüne kadar böyle bir karar açıklanmadı? Şimdi tam seçim arifesinde niye böyle bir karar açıklanır? Böyle bir kararı açıklayacaksın, şöyle ya da böyle. E bunu 30 Mart sonrasında da yapabilirdin. Bütün bunlar, zihin bulandırmaktan başka bir şey değil. İşte şu ana kadar yargıdaki o paralel yapının, çok ince hesaplar yapmak suretiyle böyle bir adım attığına inanıyorum." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:"Türkiye'de özellikle yolsuzluklarla kararlı şekilde mücadele eden bir iktidarca yargıya değil yargı içindeki örgütlenmeye müdahale edildiğini muhataplarımıza açık ve net şekilde delilleriyle ortaya koyacağız" nbsp;
"(Tırların durdurulması) Savcı, benim iznim, Adalet Bakanlığının haberi olmadan böyle bir müdahalenin içine giremez. Milli İstihbarat Teşkilatının ne getirip ne götürdüğüne bakamaz. Bu, bu paralel yapılanmanın diğer bir versiyonudur. Kısa bir zaman önce atılan adımın devamıdır"
(Tırların durdurulması) Ne yazık ki burada jandarmamız da kullanılmış tır.Burada, gerek bu savcıyla gerekse jandarmayla ilgili, komuta kademesini kastediyorum, hepsiyle hukuki süreç başlatılmıştır. Gereği de bunlarla ilgili yapılacaktır"
"(HSYK ile ilgili düzenleme) Sayın Cumhurbaşkanına 'Anayasa değişikliğini yapmaya varız' diyeceksin, dışarı çıkacaksın 'Biz yokuz' diyeceksin. CHP'nin bu ülkede yasama organında da yürütme organının çalışmalarında da hiçbir zaman ülkemize, demokrasisine katkı sağlayacak bir adımı bugüne kadar olmamıştır, bundan sonra da olmaz" nbsp;
"( HSYK ile ilgili düzenleme) Ne yaparlarsa yapsınlar, biz çıktığımız yolda, anayasa değişikliğine yanaşmadıklarına göre,HSYK ile ilgili yasal düzenlemeyle ilgili attığımız adımı devam ettireceğiz. İnşallah ara vermeksizin arkadaşlarımız bunu parlamentodan çıkaracaklar. Ondan sonrası artık Cumhurbaşkanımızın takdiri. Cumhurbaşkanımızın takdirinden sonraki gelişmeleri de bizler izleyeceğiz" nbsp;

Brüksel'e gitti

Başbakan açıklamalarının ardından özel uçak "ANA" ile TSİ 19.30'da nbsp;Brüksel'e gitti.
Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'ndan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakanlık Müsteşarlığına atanan Fahri Kasırga, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve diğer ilgililer uğurladı.
Erdoğan'la eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, milletvekilleri ve bürokratlar da Brüksel'e gitti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...