Ukrayna'da bilanço büyüyor: 3 ölü

Ukrayna'da bilanço büyüyor: 3 ölü

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'da günlerdir devam eden eylemlere polis sert müdahale ediyor. Müdahalede şu ana kadar 3 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Başkent Kiev'de gösterileri yasaklayan yasayı protesto edenlere polis sabah saatlerinde müdahale etti. Müdahalelerde şu ana kadar 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Rus basınında yer alan iddialarda ise bir protestocunun önünde gaz bombası patlaması sonucu öldüğü kaydedildi. Ukrayna İçişleri Bakanlığı da bir kişinin öldüğünü doğruladı ve ölüm nedeninin araştırıldığını açıkladı. Bazı kaynaklara göre ise çok sayıda ağır yaralının olduğu müdahalede 3 kişi hayatını kaybetti. Ancak son rakamlar henüz resmi makamlarca doğrulanmış değil. nbsp;

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Ukrayna basınında çıkan haberlerde, bu sabaha karşı hayatını kaybeden Sergey Nigoyan adlı eylemcinin keskin nişancı (sniper) ateşiyle vurulduğu iddiası yer aldı. Gelişme üzerine Ukrayna İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise; "Basında ateşli silahla vurulma sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen şahsın henüz ölüm nedeni tespit edilmedi." denildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yerel saat ile 06.30'da öldüğü tespit edilen eylemcinin ölüm nedeninin adli tıp uzmanlarının incelemesi sonucunda kesinleşeceği belirtildi. Olayın görgü tanıkları ise eylemcide ateşli silah yarası olduğunu öne sürdü. Kiev'de, radikal grupların 19 Ocak'ta başlattığı eylemlerde bir eylemci de, Dinamo Kiev stadının girişindeki 13 metrelik sütunların üzerinden düşerek hayatını kaybetmişti. nbsp;

İçişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, 19 Ocak'tan bu tarafa Gruşevskogo Caddesi'nde çıkan olaylarda 167 polis memurunun yaralandığı, 84 polisin hastaneye kaldırıldığı bildirildi. İçişleri Bakanlığı hastaneye kaldırılan polislerin büyük çoğunluğuna; yanık, kırık, kesik ve bilinmeyen bir madde zehirlenmesi tanısı konduğunu belirtti. Bakanlık, Kiev'in Gruşeskogo Caddesi'ndeki olaylara karıştığı tespit edilen 50'den fazla eylemcinin gözaltına alındığı belirtti. Mahkemeye sevkedilen sanıklardan 29'u "ayaklanma" suçundan ceza aldı.

Ukrayna'da bilanço büyüyor: 3 ölü

DEVLET BAŞKANI İLE MUHALEFET PARTİLERİ ÇÖZÜM İÇİN BİR ARAYA GELDİ
Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile Muhalefet partileri UDAR (Darbe) Lideri Vitaliy Kliçko, Batkivşçina (Vatan) Lideri Arseny Yatsenyuk, Svoboda (Özgürlük) Partisi Lideri Oleg Tyagnibok ve Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Genel Sekreteri Andrei Kluev'in bir araya geldiği bildirildi. Devlet Başkanlığı İdaresi Binası'ndaki toplantı süreken, Kiev'in merkezindeki sokak olayları da devam ediyor. Göstericilerin kurduğu barikatların BTR tipi zırlı araç kullanılarak dağıtılmaya başlandığı, öte yandan göstericilerin farklı noktalarda barikat noktaları oluşturmaya başladıkları bildiriliyor.

MUHALEFET EYLEMLERİ ÜSTLEMİYOR
Sayıları bini aşan yüzleri maskeli ve kasklı radikal grup, hükümet ve cumhurbaşkanın istifasını istiyor. Bu arada, Bağımsızlık Meydanı'nda eylemlerini sürdüren muhalefet partileri, hükümet binaları çevresindeki şiddet içeren eylemleri üstlenmiyor. Ülkede protestolar, Ukrayna hükümetinin 21 Kasım 2013'te Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşmasını askıya aldığı açıklamasının akabinde başlamıştı.

Ukrayna'da bilanço büyüyor: 3 ölü

(AA, CHA, DHA)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...