Aziz Yıldırım, UEFA'nın kararını bekliyor

Aziz Yıldırım, UEFA'nın kararını bekliyor

SPOR Haberleri

Aziz Yıldırım'ın 26 aylık hapis cezasının onanmasının ardından gözler UEFA'nın bugün başlayacak toplantısına çevrildi.

UEFA'nın kısa süre içinde kişilerle ilgili kararını açıklaması bekleniyor.Yargıtay'ın Aziz Yıldırım'ın cezasını onamasının ardından gözler UEFA'ya çevrildi. TFF Basın Sözcüsü Mete Düren'in kararın hemen ardından yaptığı "Yargıtay kararı bizi bağlamıyor. Bizim için defter kapandı" açıklamasına atıfta bulunan TFF Yönetim Kurulunun Trabzonlu üyesi Mustafa Beyazlı "Konu kesinlikle kapanmadı. Uluslararası boyutu hâlâ devam ediyor. UEFA, önce kişilerle ilgili kararını verecek. Daha sonra da TFF'ye dönüp, 'Benim kişiler ve kurumlarla ilgili aldığım kararları uygula diyecek' sözleriyle kamuoyunun dikkatini çekti. Beyazlı'nın bu ifadesinin ardından UEFA'nın bugün başlayacak toplantısında alacağı kararlar merak konusu oldu. Michael Platini'nin başkanlığında 2 gün sürecek Nyon'daki toplantıda Asbaşkan Şenes Erzik'in UEFA yönetimini Türkiye'deki gelişmeler konusunda bilgilendirmesi bekleniyor. Bu toplantının ana gündemi EURO 2016 ancak 27 Mart'taki şike konulu toplantı öncesi son gelişmelerin de bu buluşmada masaya yatırılması bekleniyor. nbsp;
Kişilerle ilgili karar bekliyor
Yargıtay'ın kararı iç hukuku ilgilendirse de UEFA son gelişmelerin ışığında kişiler hakkında yeni kararlar alabilir. Zira Fenerbahçe ve Beşiktaş'a ceza veren UEFA, kişiler hakkındaki kararını saklı tutmuştu. Konula ilgili görüş belirten Aziz Yıldırım'ın avukatı Şeref Dede, "UEFA duruşmalarında yer almadım. UEFA ek delil talebiyle kişiler hakkındaki kararı vermedi. Yargıtay'ın bu kararı UEFA'nın kişiler hakkında vereceği kararı hızlandırabilir, etkileyebilir" sözleriyle UEFA'dan ceza gelebileceğini doğruladı. Dede, Yargıtay'ın onadığı cezanın infazı için en az 1 aylık bir süre öngördüklerini ifade ederken Yıldırım'ın istemesi halinde 6 ay erteleme talebinde bulunabileceklerini söyledi.
M.EMİN ULUÇ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...