1-1'lerini yediler!

1-1'lerini yediler!

SPOR Haberleri

Avni Aker'de Trabzonspor Emre Güral ile öne geçti, Beşiktaş Almeida ile eşitliği buldu; iki takım da 2 puandan oldu.

İkinci yarıya başlarken Ronaldinho'lu, Lescott'lu bir Beşiktaş hayal ediyordu siyah-beyazlı taraftarlar. Ancak değişen bir şey yoktu Beşiktaş cephesinde. Savunmadaki problemleri Necip'i stoper, Atiba'yı sağ bek yaparak çözmeye çalışan Bilic'in takımı, Trabzonspor'un maçın başındaki baskısına 15 dakika dayanabildi. Olcan Adın ve Adrian'ın hızlı oyunuyla Beşiktaş kalesine yüklenen bordo-mavililer, Emre Güral'ın ceza sahası dışından gönderdiği şık vuruşla 1-0 öne geçti. Golden sonra bordo-mavililer daha kontrollü oynamaya başlarken, Beşiktaş orta alanı daha çabuk geçmeye başladı. 30. dakikada Necip çok kritik ama tartışmalı bir müdahale ile Emre'nin pozisyona girmesini engellerken, Atiba'nın zayıf kafa vuruşu Beşiktaş'ı ilk kez pozisyona soktu. Beşiktaş'ı üzerine çekerek kontra ataklarla tehlikeli pozisyonlar üreten Trabzonspor, 42. dakikada Olcan'la bir kez daha gole yaklaşsa da ilk yarı 1-0 ev sahibinin üstünlüğüyle sona erdi.ALMEİDA 1 PUANI KURTARDI
İkinci yarıda da hücumda üretken olamayan Beşiktaş, 61. dakikada oyuna ilk müdahalesini Gökhan Töre-Holosko değişikliğiyle yaptı. İlk yarıdaki oyun disiplininden uzaklaşmayan Trabzonspor, 67. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Malouda'nın vuruşunu Tolga son anda ayaklarıyla önleyerek gole izin vermedi. Ceza sahası içinde çabuk kalabalıklaşan ve siyah-beyazlıları dar alana mahkûm ederek kaleyi göstermeyen Trabzonspor, 85. dakikada üstünlüğünü yitirdi. Fernandes'in kullandığı kornerde Atiba'nın kafa vuruşunu Onur'un uzaklaştıramadı, arka direğe giden topu Almeida kafayla ağlara gönderip skora dengeyi getirdi: 1-1. Golden sonra baskısını artıran Beşiktaş, Almeida ile net bir fırsattan daha yararlanamadı. Maçın başından itibaren Trabzonspor'un gerisinde gözüken Beşiktaş, bitime 5 dakika kala 1 puanı kurtarmayı başardı.
MUSTAFA AKÇAY: OYUNUN nbsp;HAKİMİ BİZDİK AMA...

Trabzonspor Teknik Direktörü M.Reşit Akçay maçı değerlendirirken, "Oyuna maçın büyük bölümünde hakim olan ve oyunu istediği gibi hareket ettiren anlayışla oynadık. Pozisyonlar da bulduk ancak son 5 dakika golü yemek bizi üzdü. Oyunun kalitesi, maçı istemek bizi sevindiriyor. 3 puanla başlasak farklı bir ambiyans oluşacaktı. Sevdiğinizi elde edemiyorsanız elde ettiğinizi sevmelisiniz. O nedenle 1 puana çok da üzülmüyoruz" sözlerini kullandı.
EFEKTİF GOLCÜ EMRE GÜRAL!
Trabzonspor'da son haftaların formda ismi Emre Güral, Beşiktaş'ı da boş geçmedi. Teknik Direktör Mustafa Akçay'ın ilk kez 11'de şans verdiği bordo-mavili futbolcu bu önemli maçta attığı golle yükselişini sürdürdü. Toplamda 232 dakika sahada kalan Emre Güral, Beşiktaş filelerini sarsarak bu sezon attığı gol sayısını 5'e çıkardı. Böylece bordo-mavili futbolcu, 50 dakikada 1 gol ortalaması yakaladı. Maç sonrası konuşan Emre, "Allahım'a şükür derbide ilk golümü attım. Hocama verdiği şans için teşekkür ediyorum. Bazı şeyler futboldan önemli. Fizyoterapistimizin babası vefat etmiş. Kendisine başsağlığı diliyorum" sözlerini kullandı. nbsp;
Tolga-Onur'un nbsp;hasret sarılışı
Maç öncesi bordo-mavili tribünler 'Tolga' diye inledi. Ardından 'Onur' tezahüratları vardı. İki dostun birbirine hasretle sarılması taraftarları duygulandırdı. Maç öncesi kaptanlık pazubandını alan Necip Uysal'ın, "Bu maçta sana yakışır abi" diyerek kaptanlığı Tolga'ya vermesi takdir topladı. Beşiktaş'ta sarı kart gören Veli Kavlak cezalı duruma düştü.




Adrian: Memnun değiliz
Trabzonspor'un orta saha oyuncusu Adrian Mierzejewski, "Evet bir yıldır yenilmiyoruz ama skordan kesinlikle memnun değilim, 2 puan kaybettik. Beşiktaş'ın da hakkını veriyorum, maçı bırakmadılar fakat 1-0'dan sonra pozisyonları değerlendirip ikiyi-üçü bulmamız lazımdı" şeklinde konuştu.



Yumlu cezalı, Şahin'den siftah
Trabzonspor'da Mustafa Yumlu dünkü sarı kart ile Rizespor maçı öncesi cezalı duruma düştü. Bordo-mavililerin yeni transferi Şahin Aygüneş, ikinci yarıda oyuna girerek siftah yaptı. Bu arada Trabzon'un UEFA'daki rakibi Juventus da lig maçında deplasmanda Lazio'yla 1-1 berabere kaldı. nbsp;



Oğuzhan: Oralarda gezindim!
Beşiktaş'ın genç yıldızı Oğuzhan Özyakup, forvet arkasında daha iyi oynadığını vurgulayıp, "Bugün de tam yerimde oynamadım. Oralarda gezinmeye çalıştık" şeklinde imalı konuşurken, "İkinci yarıda daha motiveydik. Golü bulduk ama sonuçta kazanamadık" değerlendirmesinde bulundu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...