'Türkiye, AB üyelik süreci ve Kıbrıs sorununda yanlış gidişatta'

/ Kaynak: CHA
'Türkiye, AB üyelik süreci ve Kıbrıs sorununda yanlış gidişatta'

Politika Haberleri  / CHA

Hannes Swoboda'nın, Kıbrıs sorununun çözümü ve güven oluşturucu önlemler konusunda Başbakan Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı (S amp;D) Grup Başkanı Hannes Swoboda'nın, Kıbrıs sorununun çözümü ve güven oluşturucu önlemler konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunduğu bildirildi.Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı (S amp;P) Grup Başkanı Hannes Swoboda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kıbrıs sorunu da dahil yapıcı bir role geri dönmesini istedi.AB üyelik süreci ve Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına ilişkin durumu nasıl gördüğü sorulan Swoboda, Türkiye'nin, şu anda, yanlış hareket ettiğini ileri sürerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, reform sürecinden saptığını, ne içeride, ne de dışarıda saygı ve destek almasının mümkün olmadığını savundu.Bunun, çabaları sonlandırma anlamına gelmediğini, Türkiye'nin doğru yolda, genişleme rotasında muhafaza edilmesi gerektiğini açıklayan Swoboda, "Reformlarda gerilemenin durdurulması gerektiğini" Erdoğan'a net bir şekilde ifade ettiğini söyledi.

Hannes Swobada, Başbakan Erdoğan'a, "Kıbrıs sorunu da dahil olmak üzere sizi yapıcı bir role geri dönmeye çağırıyoruz." dediğini belirtti.

Ankara'nın, gerek ortak açıklama, gerekse genel olarak Kıbrıs sorununun çözüm çabalarında bir anlaşma sağlanmasına yardımcı olmasının mümkün olduğunu söyleyen Swoboda, Maraş'ın iadesi ve "kolonizasyonun" sonlandırılmasına atıfta bulunarak güven oluşturucu önlemleri de gündeme getirdi.

"Temel haklar düzeyinde açık bir durum tespitinde bulunmalarına karşın Türkiye'ye ilişkin bazı başlıkların açılmasının istenmesinin ödül teşkil edip etmediği" şeklindeki bir soru üzerine Swoboda, bunun ödül değil tam aksine, Türkiye'nin hazır olup olmadığı konusunda bir deneme olduğunu ifade etti.
Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...