Demokratikleşme Paketi kabul edildi, paket neleri kapsıyor?

/ Kaynak: AA
Demokratikleşme Paketi kabul edildi, paket neleri kapsıyor?

GÜNDEM Haberleri  / AA

"Demokratikleşme Paketi" TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi. Peki Demokratikleşme Paketi neleri kapsıyor, işte detaylar...

"Demokratikleşme Paketi" olarak bilinen Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi.Tasarıya göre, seçimlerde her türlü propaganda, Türkçe'nin yanı sıra farklı dil ve lehçelerle de yapılabilecek.Siyasi partilerin, bir ilçede teşkilatlanmaları için beldelerde teşkilat kurma zorunluluğu kalkacak.Siyasi partilere devlet yardımı yapılabilmesi için milletvekili genel seçimlerinde yüzde 3 oy alması yeterli olacak.Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının kullanılacağı yer ve güzergahın belirlenmesinde ilgili belediye başkanları ile siyasi partiler, meslek örgütleri ve sendikaların görüşü alınacak.Özel Öğretim Kurumları Kanunu hükümlerine tabi olmak üzere, Türk vatandaşlarının günlük yaşamlarında geleneksel olarak kullandıkları farklı dil ve lehçelerle eğitim ve öğretim yapmak amacıyla özel okullar açılabilecek.Eğitim ve öğretim hakkının kullanılmasının engellenmesi yaptırım altına alınacak ve bu suç için belirlenen ceza artırılacak.Kişilerin toplu ibadetleri yanı sıra bireysel ibadetlerinin engellenmesi de suç olacak.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...