Başbakan'dan 'üç dönem sınırı kaldırılabilir' sinyali

Başbakan'dan 'üç dönem sınırı kaldırılabilir' sinyali

Politika Haberleri

Başbakan Erdoğan, AK Parti'deki "üç dönem" sınırının kaldırılabileceği sinyali verdi.

Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan, AK Parti'deki "üç dönem" sınırının kaldırılabileceği sinyali verdi. Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde Al Jazeera'ye konuşan Erdoğan, "Partimizin kuruluşunda aldığımız prensip kararıyla üç dönem arka arkaya milletvekili olan bir dönem ara vermek durumunda. Bu kararı değiştirebilecek merci de partimizin genel kuruludur. Başka bir merci değiştirmez. Ben böyle bir teklifi asla getirmem" dedi.

Alt yazıda hakareti görünce aradım
Erdoğan, "Urla'daki villa, Sabah-atv satışı ve Fas'tan Habertürk'e telefon edildi mi" sorularına cevap verdi. Urla'daki konunun kendisiyle bir alakası olmadığını belirten Başbakan, sözkonusu arazinin bir aile dostuna ait 35 yıllık bir yer olduğunu belirterek, "Burası hazine arazisi değildir. Çamur at izi kalsın mantığı ile Başbakan lekelenmek isteniyor ama beni bununla lekeleyemezler" dedi. Fas'tan Habertürk'ü aradığını doğrulayan Erdoğan, "Başbakan'a hakaret içeren ifadeler vardı. Ben hatırlatmayı yaptım, onlar da alt yazıda geçen hakaretle ilgili gerekli uygulamayı yaptı" dedi. Sabah-atv satışında bir havuzun sözkonusu olmadını belirten Erdoğan, "Burası ile ilgili adımı atan firma sıradan bir firma değil. Kendi hisselerini bir akrabasına satıyor, ardından da gidip medya dünyasına giriyor. Atılan adımlar budur" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...