Hakem Selçuk Dereli'den, Yunus Yıldırım'a eleştiri

/ Kaynak: AA
Hakem Selçuk Dereli'den, Yunus Yıldırım'a eleştiri

SPOR Haberleri  / AA

FIFA hakemi Selçuk Dereli, sistemi savunarak, Merkez Hakem Kurulu ve Sivasspor-Fenerbahçe maçının hakemi Yunus Yıldırım'ı eleştirdi.

Çizgi hakemliği konusunda uygulama öncesinde UEFA'ya rapor hazırlayan FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, sistemi savunarak, Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve Sivasspor-Fenerbahçe maçının hakemi Yunus Yıldırım'ı eleştirdi.
Selçuk Dereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada Partizan-Toulouse maçında Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım ile görev alarak, çizgi hakemliği uygulamasına geçilmeden önce UEFA'ya bir rapor hazırladıklarını belirtti. Çizgi hakemliği görevi yapmış ilk Türk hakemlerden olduğunu ve ilk günden bu yana uygulamanın doğruluğunu savunduğunu kaydeden Dereli, "Merkez Hakem Kurulu, Sivasspor-Fenerbahçe maçına atama yaparken daha dikkatli davranmalıydı. Bu karşılaşmaya daha deneyimli çizgi hakemleri vermeleri gerekirdi. Hatayı başta MHK yaptı, kendi başını ağrıttı. Bu durum sistemden değil, MHK'nın yanlış atama yapması sonucunda ortaya çıktı" diye konuştu.
- "Buranın imparatoru benim"
Sivasspor-Fenerbahçe maçında ortaya çıkan durumun kimseyi sistemin yanlış olduğu sonucuna götürmesi gerektiğini belirten Dereli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sistemi daha önce de savundum, şimdi de faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu karşılaşmadaki çizgi hakemi arkadaşımız, istemeyerek de olsa görevini yerine getirememiş olabilir. Karşılaşmanın hakemi, maç öncesi alacağı yardımın sınırlarını birlikte görev yaptığı arkadaşlarına ifade etmiş olabilir. 'Kararları ben veririm' uyarısı yapan hakemler var. Yardım almak istemeyenler, karakterle de ilgili elbet de bu. 'Buranın imparatoru benim' tavrı... Bir tane yeterli olsaydı, diğer 5 hakeme ne gerek vardı?" Otoriter tavır sergileyen orta hakemler nedeniyle diğer görev yapanların çekindiğini ve karşılaşmalarda yetkilerini rahatlıkla kullanamadığını ifade eden Dereli, çizgi hakemlerinin kendilerine güvenildiğinde çok daha başarılı olacağını, bu yönde de çok sayıda örnek yaşandığını vurguladı. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanlığı görevinde de bir dönem bulunan Selçuk Dereli, Sivasspor-Fenerbahçe maçının hakemi Yunus Yıldırım'ın karşılaşmadan sonra da hata yapmaya devam ettiğini, talihsiz bir beyanat vererek, meslektaşını daha da zor durumda bıraktığını sözlerine ekledi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...