Böcekli gazoz dâvâsı

Böcekli gazoz dâvâsı

YAŞAM Haberleri

Kapalı şişedeki böcek sebebiyle gazoz firmasını arayıp şantaj yaptığı iddia edilen kahveci 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa'da kıraathane işleten İbrahim Ersoy (36), sipariş ettiği gazoz şişelerinden birisinin içinde böcek olduğunu görünce firmayı aradı. Firma yetkilileri, defalarca kendilerini arayarak 200 bin lira istediği iddia edilen Ersoy'un sesini kayda aldı. Bu kayıtla savcılığa başvuran firma, Ersoy'un "şantaj" suçundan cezalandırılmasını istedi. Ersoy, kendisinin firma hakkında 'halk sağlığını tehlikeye soktukları' iddiasıyla savcılığa şikayette bulundu. Bu soruşturma sürerken Ersoy hakkında 3 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Ersoy, mahkemede "Firmaya şantaj yapmadım. İlk onlar bana teklifte bulundular. Kabul etmedim. Etseydim zaten bu durumda olmazdım" dedi. Mahkeme, İbrahim Ersoy'u, "şantaj" suçundan önce 1 yıl hapis ve 5 gün adli para cezasına çarptırdı. Ardından hakim, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Bu arada kriminal laboratuvar, şişenin açılıp açılmadığı konusunda kesin bir görüş belirtemedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...