Taksim, Ağa Camii'ne yeniden kavuştu

Taksim, Ağa Camii'ne yeniden kavuştu

GÜNDEM Haberleri

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerindeki Ağa Camii 2012'de başlanan restorasyonunun tamamlanmasının ardından dün ibadete açıldı.

İstanbul Beyoğlu'ndaki 400 yıllık Hüseyin Ağa Camii, iki yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı. Cuma namazı öncesi düzenlenen merasimde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, restorasyonu üstlenen iş adamı Erdoğan Demirören'e teşekkür etti. Şair Necip Fazıl'ın "O ve Ben" isimli eserinde Ağa Camii ile ilgili hatıralarını anlattığını belirten Arınç, "1934 yılında Şeyh Abdülhakim Arvasi Hazretleri'nin burada sohbet yaptığı rivayet ediliyor. Necip Fazıl, onun sohbetlerinin hidayetine vesile olduğunu söylüyor" dedi. Konuşmasına şair Nazım Hikmet'in, Ağa Camii ile ilgili yazdığı şiiri okuyarak devam eden Arınç, "Kimin nerede ne duygular, ne düşünceler içerisinde kalacağını kimse bilemez. Rabbimiz 'Her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar, sonradan başka şeyler olur' diye bildiriyor" dedi. Bu arada 1 milyon liralık proje ile başlayan restorasyon çalışmalarının uzamasının sebebi de ortaya çıktı. Yapılan açıklamada "Sıva altına girilince 1900'lü yılların başında yapılan uygulamanın kaldırılıp orijinaline dönmek gerektiğine karar verildi. İlk defa bu mahiyette uzun süreli restorasyon yapılarak; caminin kubbesi de kaldırıldı. Depreme karşı güçlendirilen binanın dış avlu duvarları da Horasan harcı ile sıvandı. Proje 2.5 milyon liraya mal oldu" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...