Almanya-Fransa yeni bir işbirliğine gidiyor

/ Kaynak: AA
Almanya-Fransa yeni bir işbirliğine gidiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa ile daha yakın askeri işbirliği yapılmasından yana olduğunu söyledi.

Merkel, haftalık video mesajında, gelecek hafta Almanya ile Fransa arasında hükümetlerarası istişare toplantısının yapılacağına işaret ederek, yeniden başbakan seçildikten sonra Paris'e yaptığı ilk ziyarette Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile bu istişare toplantısında yeni ortak projeler üzerine görüşmeyi kararlaştırdıklarını belirtti.
Toplantıda ele alınacak konular arasında iklimin korunmasının yanı sıra özellikle Afrika'daki güvenlik konusunun olduğunu ifade eden Merkel, Mali'de askerlerin eğitimini üstlendiklerini ve bu konuda Fransa ile yükü paylaştıklarını kaydetti. Mali'deki askerlerin eğitimi için Almanya'nın asker sayısını artırmak istediğine dikkati çeken Merkel, ortak eğitim veren ve askeri hizmetini yerine getiren Alman-Fransız tugayına da sahip olduklarını belirtti.
İstişare toplantısında daha yakın nasıl birlikte çalışılabileceğinin görüşüleceğini belirten Merkel, Mali'de Fransız ordusuna uçakların yakıt alması konusunda yardımcı olduklarına işaret ederek, ''Ancak burada daha fazla ortaklığın mümkün olduğuna inanıyorum'' dedi.
Paris'te çarşamba günü yapılacak Almanya-Fransa hükümetlerarası istişare toplantısında savunma, dışilişkiler, güvenlik ve enerji politikalarının yanı sıra ekonomi, adalet ve içişleri konularının da ele alınacağı kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...