TSK'dan 74 pilot istifa etti

TSK'dan 74 pilot istifa etti

GÜNDEM Haberleri

Askerlik kanununda değişiklik öngören düzenleme henüz Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanmadan 74 pilot TSK'dan istifa etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan pilotlara yönelik zorunlu hizmet süresinin uzatılması düzenlemesi istifalara neden oluyor. Askerlik Kanunu'nda değişiklik öngören düzenleme henüz Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanmadı. Ancak yasa daha onaylanıp yürürlüğe girmeden 74 pilot TSK'dan istifa etti.TBMM'de içinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan pilotlara yönelik zorunlu hizmet süresinin uzatılmasına ilişkin maddenin de yer aldığı, askerlik kanununda değişiklik öngeren yasa kabul edildi. Yasa henüz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmadı. Ancak daha şimdiden, çoğunluğu binbaşı ve yüzbaşı rütbesindeki, TSK'da görev yapan 74 pilotun istifa dilekçelerini verdikleri öğrenildi.
İşleme konulmayabilir
Ancak askeri kaynaklar, istifa dilekçelerinin işleme konulması için 28 Şubat'a kadar beklenebilecek. Bu nedenle, yasanın şubat ayı sonuna kadar onaylanması durumunda istifa dilekçelerini sunan savaş pilotlarının dilekçelerinin işleme konulmayabileceği ifade edildi.
(Milliyet)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...