Sabancı'nın katilini Öcalan'ın avukatı savunacak

Sabancı'nın katilini Öcalan'ın avukatı savunacak

GÜNDEM Haberleri

Özdemir Sabancı'nın katili olan DHKP-C'li İsmail Akkol, Öcalan'ın avukatını tuttu.

Abdullah Öcalan'ın 1999 yılında yakalanmasında oynadığı rolün ortaya çıkması istemiyle Yunan devleti aleyhinde 2008'de açtığı davada avukatı olarak görevlendirdiği Yiannis Rahiotis, Atina'da geçen hafta yakalanan dört DHKP-C'liyi savunacak.

Rahiotis, DHKP-C'lilerin avukatlığını üstlendiğini, bu arada Öcalan davasının da hala askıda olduğunu söyledi.

Öcalan'ın avukatlığını yapan Rahiotis, 1975-2002 yıllarında kurbanları arasında Türk diplomatların da bulunduğu çok sayıda cinayet işleyen "17 Kasım" örgütünün de avukatı idi.

Bu arada, Rahiotis ile avukat Aleksandra Zorbala Yunan medyasına açıklamalarda bulunarak geçen hafta Atina'da yakalanan DHKP-C'liler arasında bulunan Özdemir Sabancı'nın katillerinden İsmail Akkol'un savcılıktaki sorgulamasında, örgütün Gizi semtindeki hücre evinde ele geçirilen silahları Yunanistan'da tedarik ettiğini ve bu silahlarla Türkiye'de eylem gerçekleştirmeyi hedeflediğini söylediğini aktardılar.

İki avukata göre, Akkol sorgulamasında gerçek kimliğini itiraf etti. Akkol yakalandığında adının "Cengiz Bayır" olduğunu iddia etmişti.
nbsp;
Akkol, Bilgehan Karpat ve Mehmek Ali Yılmaz Larisa, DHKP-C'nin lideri olduğu söylenen Hüseyin Fevzi Tekin ise Domoko cezaevlerinde yatıyorlar. (Kaynak: Hürriyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...