Sarıgül ile Tekin'in elleri birleşecek mi?

Sarıgül ile Tekin'in elleri birleşecek mi?

Politika Haberleri

Bugüne kadar hiç bir araya gelmeyen Tekin ve Sarıgül'ün el ele halkı selamlayıp selamlamayacağı CHP içinde tartışma konusu oldu.

CHP örgütünde aday tespiti nedeniyle istifa sıkıntısı yaşanırken, yeni bir kriz de İstanbul için rakip olan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül arasında yaşanıyor. Bugüne kadar hiç bir araya gelmeyen Tekin ve Sarıgül'ün el ele halkı selamlayıp selamlamayacağı CHP içinde tartışma konusu oldu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son grup toplantısında süreçte rakip olan Sarıgül ve Tekin arasında küslük olmadığını vurgulamak için "Tekin, kısa süre sonra İstanbul'da Sarıgül'ün elini kaldıracak" şeklindeki sözleri yeni bir kriz başlattı. Salonda bulunan Tekin için Kılıçdaroğlu'nun sözleri şok etkisi yaparken, Tekin'in, Kılıçdaroğlu'nun konuşması sürerken salondan ayrılması dikkat çekti. Tekin'in Sarıgül ile el ele görüntü vermeye sıcak bakmadığı belirtildi.
Tekin'e yakın kaynaklar, "Biz gerekçelerimizle, net söylemimizle ve Sayın Sarıgül'e yönelik eleştirilerimizle aday adayı olduk. Şimdi ise parti onu tercih etmiş durumda. Bu süreçten sonra bize düşen partililik kimliği ile hareket etmektir. Onun dışında bir görev üstlenmek istemiyoruz" değerlendirmesini yaptılar.
nbsp;Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ardından bir programa katılan Tekin'in sözleri de dikkat çekici bulundu. Tekin'in programda Sarıgül'ün elini kaldıracağını söylememesi öne çıkarken, aday gösterilme ve seçim sonuçlarına yönelik de ilginç ifadeler kullandı. Tekin, "Siyasette bazen önünüze kamuoyu derler, anket derler, farklı argümanlarla gelirler, aşamayacağınız şekilde tercihlere yönelebilirsiniz, bu tercihlerin sonuçları da seçim sonuçlarıyla görülür. Şimdi bize düşen örgütümüz olarak adayımıza destek olmaktır. Parti terbiyemiz bunu gerektiriyor" değerlendirmesini yaptı.
Tekin'in, mücadeleye devam edeceğine ilişkin sözleri de seçim sonrası bir kurultay yarışı olabileceği yorumlarına neden oldu.
Şükran KABAN



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...