Barış Kartalı teslim edildi, envantere girdi

Barış Kartalı teslim edildi, envantere girdi

GÜNDEM Haberleri

Gül ve Başbakan Konya'da. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Barış Kartalı'nın teslim töreninde açıklamalar yaptı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından bazı notlar: Biz kendi mühendislerimize güvendik. ATAK helikopterlerimizin üretimine başladık. Bugün de genel maksat helikopterleriyle ilgili 3.5 milyar dolarlık bir adım attık. 109 helikopter TSK'ya kavuşacak. İnsansız hava araçlarımız geliştirme aşamalarını tamamlandı. Milli uydularımızı fırlatıyoruz. Milli tasarım uçağımız HÜRKUŞ gökyüzüyle buluştu. Kendilerine olan güveni boşa çıkarmadığı için bu süreçte sorumluluk üstlenen herkese şükranlarımı sunuyorum. 2023'te savunma sanayi alanında dışa bağımlılığımızı yüzde 100'e yakın oranda ortadan kaldırmayı düşünüyoruz.

Barış Kartalı uçakları TSK'nın gören gözü olacak. Her türlü tehdite karşı erken uyarı görevini yerine getirecektir. Üretiminde Türk savunma sanayiinin etkin rol almış olmasından onur duyuyorum. Ülkemizin önde gelen savunma sanayii kuruluşları önemli görevler üstlendiler. HAVELSAN, TUSAŞ, MİKES, ASELSAN, THY firmalarımız önemli görevler yaptılar. Karmaşık sistemler içeren bu projenin toplam bedelinin yarısı ülkemize geri kazandırılmıştır. Barış Kartalı ülkemize, milletimize, TSK'ya hayırlı olsun. Gücümüze güç katmasını diliyorum. Projede emeği geçenleri kutluyorum.

Projede emeği geçen herkesi kutluyor, hepinize hayırlı uğurlu olsun diyorum' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasından satır başları şöyle:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...