Galatasaray Beşiktaş maçı ligin yönünü çizecek

Galatasaray Beşiktaş maçı ligin yönünü çizecek

SPOR Haberleri

Galatasaray ile Beşiktaş arasında Cumartesi günü oynanacak derbi mücadelesi nefesleri kesecek.

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftada zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede Galatasaray, Beşiktaş'ı konuk edecek.

Cumartesi günü Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak 2014'ün ilk derbisini hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Lider Fenerbahçe'nin takipçileri Beşiktaş ile Galatasaray, yarınki randevuda zirve yarışından kopmamak için mücadele edecek.

47 puanla 22. haftaya lider giren Fenerbahçe'nin ardından ikinci sıradaki Beşiktaş'ın 42, üçüncü Galatasaray'ın ise 41 puanı bulunuyor.

334. RANDEVU

Galatasaray ile Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de Cumartesi günü yapacakları yılın ilk derbisiyle birlikte 334. kez karşı karşıya gelecek.

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 90 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 333 maçın 117'sini Galatasaray, 105'ini Beşiktaş kazandı, 111 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Derbi ile ilgili görüşlerinizi sayfanın altındaki yorum ekle kısmından yapabilirsiniz...

ÇAKIR'IN KARNESİ

Tecrübeli hakem Cüneyt Çakır, kariyerinde 5 kez Galatasaray-Beşiktaş maçında görev aldı. Bu maçlardan Galatasaray 3, Beşiktaş ise bir kez sahadan galibiyetle ayrıldı, bir karşılaşma da berabere bitti.

BEŞİKTAŞ 7 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Beşiktaş, Galatasaray ile yaptığı tamamı Süper Lig'e dahil son 7 maçı da kazanamadı. Rakibi karşısında son galibiyetini 30 Nisan 2011 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda 2-0'lık sonuçla alan siyah-beyazlılar, daha sonraki 7 maçta 4 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı, taraftarlarına 3 puan hediye edemedi. Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe ile yaptığı son 14 derbiden sadece 2'sini kazanabildi.

ARENA'DA GOLSÜZ DERBİ YOK

Galatasaray, yeni stadında Fenerbahçe ve Beşiktaş ile şimdiye dek Süper Lig'de 7 kez karşılaştı. Bu maçlardan 4'ünü kazanan sarı-kırmızılı ekip, 2 kez yenildi, 1 kez de berabere kaldı. Türk Telekom Arena'daki derbilerde toplam 14 gol atan "Cim Bom", kalesinde ise 11 gol gördü.

SPORX / AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...