Güney Sudan'da 100 ceset bulundu

/ Kaynak: AA
Güney Sudan'da 100 ceset bulundu

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Sudan'ın geçen hafta şiddetli çatışmaların yaşandığı Malakal kentinde,100'den fazla ceset bulunduğu bildirildi.

Güney Sudan'daki Birleşmiş Milletler Misyonu'nun (UNMIS), resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Yukarı Nil Eyaleti'nin merkezi Malakal'da, "yola dağılmış" 100'den fazla ceset bulunduğu belirtildi.
Geçen hafta şiddetli çatışmalara sahne olan Malakal'a hafta sonu birkaç "devriye birliğin" gönderildiği belirtilen açıklamada, hükümet karşıtı ve destekçisi gruplar arsında yaşanan çatışmalar sırasında yağma ve kundaklamalar nedeniyle kentin terk edilmiş bölgeyi andırdığı ifade edildi.
BM ekibinin kentte birçok bölgeyi ziyaret ettiği aktarılan açıklamada, Malakal Hastanesi ve bazı kiliselerde çoğu yaralı 100 civarında hastanın tespit edildiği, bunlardan durumu ağır 13 kişinin kentteki BM Hastanesi'ne kaldırıldığı kaydedildi.
- "Kısa süreli çatışmalar devam ediyor"
Öte yandan Yukarı Nil Eyaleti yönetiminden yapılan açıklamada, hükümet güçleri ile Riek Machar'ın başını çektiği isyancılar arasında yaşanan çatışmaların, Malakal kentinde devam ettiği duyuruldu.
Yukarı Nil Eyaleti Enformasyon Bakanı Philip Jebin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malakal'ın güneyindeki Denkar Şufu bölgesinde, hükümet güçleri ile isyancı gruplar arasında kısa süreli çatışmalar yaşandığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Salva Kiir'in, 16 Aralık'ta, görevden aldığı yardımcısı Riek Machar'ı darbe girişiminde bulunmakla suçlamasının ardından ordu ile Machar yanlıları arasında çatışmalar başlamıştı.
Güney Sudan'daki krizin çözümü için Etiyopya'da taraflar arasında sürdürülen müzakereler kapsamında, 23 Ocak'ta çatışmaların durdurulmasını ve tutukluların serbest bırakılmasını öngören bir anlaşma imzalanmıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...