Ukrayna Meclis Başkanı: "Garantör ülkeler sorumluluk almalı"

/ Kaynak: AA
Ukrayna Meclis Başkanı: "Garantör ülkeler sorumluluk almalı"

DÜNYA Haberleri  / AA

Turçinov: "Kırım'daki durum hala gerginliğini koruyor, Ukrayna'nın güvenliğinin garantörü olan ülkeler, üstlendiği sorumlulukları yerine getirmelidir."

Ukrayna Devlet Başkan Vekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, Kırım'daki durumun gerginliğini koruduğunu belirtti. Bugün yapılan parlamento kapalı oturumunun ardından basına açıklama yapan Turçinov, Kırım'daki durumun hala gerginliğini koruduğunu hatırlatarak, Rus askerlerinin Ukrayna silahlı kuvvetlerinin bulunduğu noktaları bloke ettiğini söyledi. Turçinov, dün gece Rusya Kuzey Kafkasya Askeri Bölgesi Komutanlığının, Ukrayna askerlerine silahlarını bırakarak konuşlandırıldığı yerleri terk etmesi konusunda ültimatom verdiğini kaydederek, dün gece beklenen olası saldırının yapılmadığını ancak hala Kırım'daki durumun gerginliğini koruduğunu vurguladı.


Turçinov, dün gece Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitriy Medvedev ile telefon görüşmesi yapmak istediğini ancak ulaşamadığını hatırlatarak, bunun ardından Rusya Devlet Duması Başkanı Sergey Narişkin ile telefonda görüştüğünü belirtti.


Turçinov, parlamentoda 3 bildirinin oylamaya sunularak kabul edildiğini, parlamentonun ülkenin karşı karşıya olduğu tehdit karşısında birleştiğini belirtti. Parlamento tarafından kabul edilen diğer ülkelere yapılan çağrı bildirileriyle ilgili olarak konuşan Turçinov, Ukrayna'nın güvenliğinin garantörü olan ülkelerin, üstlendiği sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ve çağdaş dünyanın, Ukrayna'yı destekleyerek, ülkedeki durumun normalleştirilmesi ve olası askeri saldırı girişimlerinin önlenmesi yolunda belirgin adımlar atması gerektiğini kaydetti.


Turçinov, kapalı olarak gerçekleştirilen parlamento oturumunda, İçişleri Bakanı, Savunma Bakanı, Sınır Koruma Birlikleri Komutanı ve Güvenlik Servisi Başkanlığının, Kırım'daki ve genel olarak ülkedeki durumla ilgili raporlarının okunduğunu belirtti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...