Cep telefonuyla konuşmak için çatıya çıkıyorlar

Cep telefonuyla konuşmak için çatıya çıkıyorlar

GÜNDEM Haberleri

Hatay'ın Sürütme köyünde, kablo hırsızlıkları nedeniyle sabit hatları kullanamayan vatandaşlar, cep telefonuyla konuşmak için evlerin çatılarına çıkıyor.

Yayladağı ilçesine bağlı Sürütme köyünde, vatandaşlar cep telefonuyla konuşmak için evlerin çatılarına veya yüksek tepelere çıkıyor. İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki köyde yaşayan vatandaşlar, telefonla konuşmak için büyük mücadele içine girmek zorunda kalıyor. Haberleşme ihtiyaçlarını gidermek için pencere kenarlarında telefonlarının sinyal almasını bekleyen köylüler, çoğu zaman da yüksek yerlere çıkarak amaçlarına ulaşmaya çalışıyor.


Telefon konusunda köylünün uzun süredir mağdur olduğunu söyleyen köy muhtarı Recep Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyün tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını, en önemli sorunlarının sabit telefon, cep telefonu ve internet gibi iletişim gereçlerini kullanamamak olduğunu söyledi.


Köylerindeki ev telefonu şebeke kablolarının 7 kez çalındığını bildiren Çelik, vatandaşların bu nedenle sabit telefonlarını iptal ederek, cep telefonlarına yöneldiğini anlattı.


Türkiye'de faaliyet gösteren 3 GSM şebekesinin de köylerinde çekmediğini kaydeden Çelik, "Köyümüz yaklaşık 70 hane ve her evde en az iki cep telefonu var. Ancak hiç kimse köyde telefonları kullanamıyor. Köyde bazı yüksek evlerin çatısında ve çevredeki yüksek tepelerde bazen şebeke geliyor. Ancak konuştuğumuzu bile anlamıyoruz. Firmalar reklamlarında kalitelerinden bahsediyor. Gelsinler baksınlar bu köyde yarım bile çekmiyor. Yaşlı yaşlı insanlar yakınlarıyla konuşmak için çatılara çıkıyor" diye konuştu.


Cep telefonuyla konuşmak için çatıya çıkıyorlar



"Askerdeki oğlumun sesini duyamıyorum"


Cep telefonu kullanamadıklarından yakınan köy sakinlerinden Nezahat Çelik ise yakınlarıyla telefonla konuşmak için ağaçlara tırmandıklarını söyledi.


Oğlunun askerde olduğunu ifade eden Çelik, "Askerdeki oğlumun sesini bile duyamıyorum. Diğer çocuklarım da ilçede okulda onlarla da iletişim kuramıyorum. Bu işe bir çare bulsunlar" dedi.


Aynı sorunun çevre köylerde de olduğunu savunan Sabahattin Dönmez de kardeşinin sara hastası olduğunu ve acil durumlarda ambulans ya da jandarmayı arayamadıklarını belirtti.


Telefon çeken yerlere gittiğinde aklının kardeşinde kaldığını belirten Dönmez, kendi köyleriyle birlikte yaklaşık bin kişinin cep telefonu kullanamadığını, hangi operatör köye şebeke getirirse tüm vatandaşların o operatöre geçeceğini söyledi.


Cep telefonuyla konuşmak için çatıya çıkıyorlar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...