TSK'dan telekulak karşı 'özel' tedbir

TSK'dan telekulak karşı 'özel' tedbir

GÜNDEM Haberleri

Kriptolu telefonların kodları değiştirildi, zorunlu olmadıkça paşalar telefonla konuşmayacak.

Telekulak çetesinin devlet sırrı sayılabilecek birçok görüşmeyi dinlemesi, devletin zirvesini harekete geçirdi. Başbakanlık, MİT, Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı teyakkuz haline geçti.

KODLAR DEĞİŞTİRİLDİ

Başbakan Erdoğan'ın kullandığı kriptolu telefonların dinlendiğinin ortaya çıkmasıyla, karargahta kullanılan telefonlara önlem kararı alındı. Toplantılarda karargahtaki hatların da dinlenip dinlenmediğine ilişkin istihbarat verileri değerlendirildi. TSK bünyesinde kozmik bilgilerin paylaşıldığı konuşmaların dinlenme ihtimaline karşı komutanların elindeki kriptolu telefonların anahtar kodlarının değiştirildiği öğrenildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in kullandığı kriptolu telefonun yanı sıra Genelkurmay'daki iç hatların da dinlenmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Santral de dahil olmak üzere iç hatlar üzerinden ne tür bilgilerin sızmış olabileceği değerlendiriliyor.

YURT DIŞINA SIZABİLİR

Ayrıca Suriye'nin Türk savaş uçağını düşürdüğü tarihlerde yapılan önemli telefon görüşmelerinin de paralel yapı üzerinden başka ülkelere sızdırılmış olacağından şüphe ediliyor. Orgeneral Necdet Özel'in, zorunlu olmadıkça TSK içinde telefonlar üzerinden haberleşilmemesini ve telefonda kritik bilgilerin paylaşılmamasını istediği belirtildi. (Kaynak: Takvim)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...