İlker Başbuğ tahliye olacak mı? AYM'nin kararı ne anlama geliyor?

İlker Başbuğ tahliye olacak mı? AYM'nin kararı ne anlama geliyor?

GÜNDEM Haberleri

Anayasa Mahkemesi, İlker Başbuğ'un tahliye talebi hakkında karar verilmesi amacıyla karar örneğini yerel mahkemeye gönderdi.

Anayasa Mahkemesi, ihlal kararı nedeniyle gereğinin yapılması ve İlker Başbuğ'un tahliye talebi hakkında karar verilmesi amacıyla karar örneğinin yerel mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

Başbuğ'un tahliyesine ilişkin son kararı yerel mahkeme verecek. Anayasa Mahkemesi'nin daha önce verdiği benzer kararların ardından, önemli isimler tahliye olmuştu.

İlker Başbuğ'un tahliye olması bekleniyor.

İki yılı aşkın bir süredir Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan ve müebbet hapis cezasıyla hüküm giyen İlker Başbuğ, Yüce Divan'da yargılanması gerekirken görevsiz bir mahkemede yargılanıp ceza aldığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Başbuğ aynı zamanda yerel mahkemeye pek çok kez yaptığı tahliye taleplerinin reddedilmesiyle adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini de savunmuştu.



ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN FLAŞ İLKER BAŞBUĞ KARARI

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...