Justin Bieber hayranlarından RTÜK'e şikayet yağdı!

Justin Bieber hayranlarından RTÜK'e şikayet yağdı!

MAGAZİN Haberleri

ATV ana haber bültenlerinde Justin Bieber haberlerinde 'Atarlı Ergen' denilmesi Bieber hayranlarını kızdırdı.

Söz konusu haber yüzünden, ocak ayı içinde 'kişilik haklarını ihlal ve iftira-hakaret' sebebiyle RTÜK'e en fazla şikâyet edilen kanal ATV oldu. RTÜK'e aralık ayında 5393 şikâyet yapılırken, ocak ayında bu rakam yüzde 169 oranında artış göstererek 14 bin 485'e yükseldi. Aralık ayında en fazla şikâyet alan dramatik diziler ocak ayında ikinci sıraya gerilerken, ilk sırayı bir önceki aya göre yaklaşık 18 kat artarak 6579 bildirimle ana haber bültenleri aldı. Dramatik diziler ikinci sıraya gerilese bile bir önceki aya göre yüzde 83'lük artış göstererek 3007 bildirim alırken, onu 1302 bildirimle direnç yarışmaları ve 1176 bildirimle reklam kuşakları izledi.


Şikâyetlerin yüzde 30'unda yayınlanan programın kişilik haklarını ihlal ettiği, iftira ve hakaret içerdiği savunulurken, yüzde 12.7'sinde programın genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olduğu, yüzde 8.5'inde programın yayından kaldırılması gerektiği, yüzde 8.2'sinde reklamın niteliğinin uygun olmadığı belirtildi. Ocak ayı içinde en fazla şikâyet nbsp;ATV'ye yapıldı. ATV'ye gelen bildirimler bir önceki aya göre 9 kat artarak 6768'e yükseldi. Bu şikayetlerin yüzde 96'sında (6232) 25 Ocak 2014 tarihinde ATV ana haber bülteninde Kanadalı şarkıcı Justin Bieber'a ilişkin haberin "Atarlı ergen" başlığıyla verilmesi şikâyet edildi. Justin Bieber hayranı izleyiciler bu başlığa yoğun tepki göstererek RTÜK'ü şikâyet yağmuruna tuttu. (RADİKAL)


Justin Bieber hayranlarından RTÜK'e şikayet yağdı!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...