Hapisteki filistinliler tıbben ihmal ediliyor

/ Kaynak: AA
Hapisteki filistinliler tıbben ihmal ediliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin Esirler Kulübü Başkanı Faris: "Filistin-İsrail barış süreci, hasta tutuklular, vekiller ve kadınların serbest bırakılması şartıyla uzatılmalı."

Filistin Esirler Kulübü Başkanı Kaddura Faris, Filistin-İsrail barış sürecinin, hasta tutuklular, vekiller ve kadınların serbest bırakılması şartıyla uzatılması gerektiğini belirtti.
Filistinli hasta tutuklulardan Muhammed Berraş'ın ailesini ziyaret eden Faris, İsrail hapishanelerinde kasıtlı olarak tıbbi ihmalde bulunulduğunu ifade ederek, "Filistin-İsrail barış süreci, hasta tutuklular, vekiller ve kadınların serbest bırakılması şartıyla uzatılmalı" dedi.
İsrail'in, serbest bırakacağını açıkladığı tutukluların akıbetine ilişkin endişe içinde olduğunu kaydeden Faris, "İsrail'in serbest bırakmayı vadettiği eski esirlerden son partide 30'unu bırakması gerekiyor" diye konuştu.
Oğlunun görme ve işitme yetisini kaybettiğini belirten Filistinli tutuklu Berraş'ın annesi ise "İsrail askerleri oğlumu tutuklarken roketatarla saldırdı. Bacağının birini kaybetti. Kulakları duymuyor, gözleri görmüyor" dedi.
Aşkelon Hapishanesi'nde, oğlunu ziyaret ettiğini söyleyen anne Berraş, oğlunun kesilen bacağında da tedavi edilmediği için iltihap oluştuğunu, sağlık durumunun giderek kötüleştiğini dile getirdi.
İsrail, Filistin Kurtuluş Örgütü ile 1993'te imzaladığı Oslo anlaşmasından önce tutuklanan 104 kişiden 74'ünü 3 parti halinde serbest bırakmıştı. Kalan 30 eski tutuklunun da bu ay sonunda serbest bırakılması bekleniyor.
Filistin Esirler Bakanlığının verilerine göre, İsrail hapishanelerinde bin 400 hasta tutuklu bulunuyor. Bunlardan 15'i devamlı olarak Ramle Hapishanesinin hastanesinde yatıyor, 80'inin de sağlık durumunun oldukça kritik boyutta olduğu belirtiliyor.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, tarafların anlaşması için belirlediği süre Nisan ayında sona erecek.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...