Bitcoin'i bulan adam 5 yıl sonra ortaya çıktı

Bitcoin'i bulan adam 5 yıl sonra ortaya çıktı

Ekonomi Haberleri

Bitcoin'in kaşifinin bulunduğu iddiası ve söz konusu kişinin iddiaları yalanlamasının ardından sanal paranın gerçek kaşifi internette ortaya çıktı.

Sanal para Bitcoin'in kasifini çevreleyen esrar perdesiyle ilgili yeni bir gelişme meydana geldi. Dün Newsweek dergisi, Los Angeles yakınlarında yaşayan Japon asıllı ABD vatandaşı Dorian Prentice Satoshi Nakamoto'nun, Bitcoin'in kasifi Şatoshi Nakamoto olduğunu iddia etmişti. Haberde adı geçen 64 yaşındaki Nakamoto, daha sonra yaptığı açıklamayla bu iddiayı reddetmişti.

BEŞ YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

Bugün ise, Bitcoin fikrini 'P2P Foundation' sitesinde "Satoshi Nakamoto" adıyla ortaya atan kullanıcı, 2009 yılında yolladığı ilk mesajına yorum yaparak "Ben Dorian Nakamoto değilim" yazdı. Gizemli Nakamoto, böylelikle söz konusu sitedeki ikinci mesajını paylaşmış oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...