Galatasaray Real Madrid Basketbol maçı - CANLI

Galatasaray Real Madrid Basketbol maçı - CANLI

SPOR Haberleri

Temsilcimiz Galatasaray, THY Eurolig'deki 9.maçında Abdi İpekçi Salonu'nda Real Madrid'i ağırlıyor. Karşılaşmayı canlı takip etmek için tıklayınız..

Temsilcimiz Galatasaray, THY Eurolig'deki 9.maçında Abdi İpekçi Salonu'nda Real Madrid'i ağırlıyor.

Saat 20.00'da başlayan karşılaşmayı tg.com.tr'den canlı takip edebilirsiniz.

Galatasaray 33:37 Real Madrid (2. çeyrek oynanıyor)

İLK ÇEYREK SONUCU: 18-20 (Real Madrid lehine)

Yenilgiyi Unutan Takım: Real Madrid

Geçtiğimiz sezon Euroleague'de final oynayan ancak hüsrana uğrayan Real Madrid bu sezon daha da hırslı ve kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. İspanya Ligi'nde 21 maçta 21 galibiyet ile lider olan Madrid ekibi sezon öncesi oynanan Süper Kupa'yı da Barcelona'nın elinden almıştı. Yaklaşık 15 gün önce yapılan Kral Kupası'nda da üçte üç yapan Real Madrid finalde Barça'yı son saniye basketiyle bir kere daha geçmeyi başarmış ve sezonun ikinci kupasını şimdiden kazanmıştı. Euroleague'te de yoluna doludizgin devam eden Laso'nun takımı 18 maçta 17 galibiyet aldı. CSKA'ya Moskova'da kaybeden Real Madrid'in bu sezon 44 maçta 43 galibiyeti var. Madrid temsilcisinin CSKA maçına kadar 31 maçlık bir galibiyet serisi bulunmaktaydı.

İspanya'da 89-84
10 Ocak'ta Madrid'te oynanan maçı ev sahibi ekip 89-84 kazanmıştı. İkinci çeyreğin ortasına kadar kafa kaya giden mücadelede İspanyol temsilcisi farkı açmaya başladı. Maç boyunca sergilediği oyundan kopmama geleneğini dördüncü çeyreğe de yansıtan takımımız farkı tek baskete kadar indirdi ancak Madrid deplasmanında galibiyete uzanamadı. Zoran Erceg geceyi 24 sayı 5 asistle tamamlayıp kişisel Euroleague sayı rekorunu geliştirdi. Cenk Akyol 16 sayı üretirken Milan Macvan 12 sayı 11 ribaund ve Carlos Arroyo 12 sayı 10 asist ile double double yaptı. Hairston 9 sayı kaydederken Domercant de 6 sayı ile oynadı. Sakatlıklardan ötürü takımımızda yalnızca 8 oyuncu 5 dakika ve üzeri süre alırken tüm sporcularımız gösterdikleriyle mücadeleyle büyük bir alkışı hak etti. Galatasaray Liv Hospital üç sayı çizgisinin gerisinden 14/32 (% 43) ile isabet bulurken Madrid'in iki sayılık atışlarda 26/37 (% 70) şut sokmasına engel olamadı. Asistlerde 20-21 üstünlük sağlayan takımımız ribaunlarda ise 39-32 geride kaldı. Ergin Ataman'ın öğrencileri sadece dört top kaybıyla oynadı.

Karşılaşma Notları
- Madrid rakiplerine 69,1 sayı imkanı tanıyarak bu alanda en iyi takım oldu.
- Sergio Llull, Rudy Fernandez ve Nikola Mirotic Euroleague'de tüm maçlara ilk beşte başladı.
- Sergio Rodriguez dakika başına indeks reytinginde lider komunda. 40 dakikaya oranlandığında 32,7 puana sahip.
- Rodriguez Top 16'da maç başına 20,3 indeks reytingiyle bu alanda lider.
- Rodriguez THY EL'de 14,0 sayı 4,9 asist ortalamasıyla oynuyor.

MİLLİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...