Büyükeceli köyü nükleer güç olacak

Büyükeceli köyü nükleer güç olacak

Ekonomi Haberleri

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı sırasında 10-12 bin kişi çalışacak. Santral işletmeye alındığında ise yaklaşık 4 bin kişi istihdam edilecek.

Nükleer santral, Türkiye'nin enerji sorununu çözerken, kurulacağı Mersin Akkuyu'da hem ekonomiyi canlandıracak hem de yöreyi cazibe merkezi haline getirecek. Petrol bulunmasıyla bütünüyle değişen Batman gibi, Mersin'in Büyükeceli köyünde de yeni bir hayat başlayacak. Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki çalışmaları gazetemize değerlendiren Akkuyu NGS Genel Müdür Yardımcısı Andrey Gurlenov, santralin inşaatı sırasında 10-12 bin kişinin çalışacağını belirterek, santral işletmeye alındığında ise yaklaşık 4 bin kişinin istihdam edileceğini ifade etti. Gurlenov, nbsp;şu anda Akkuyu Büyükeceli Köyü'nde bin 200 kişinin yaşadığını hatırlatarak, "Benim doğduğum kasabada da bin kişi yaşıyordu. Sonra nükleer santral kuruldu ve nüfusu 70 bine çıktı. Büyükeceli de böyle olacak" diye konuştu. Akkuyu'da depreme karşı her türlü tedbirin alındığını anlatan Gurlenov, "Hatta öyle tasarlanıyor ki deprem sırasında bile santral elektrik üretmeye devam edecek. Santralin içinde elektrik kesintisine karşı jeneratörler bulunacak. Örneğin, Fukuşima'da jeneratör yoktu" diye konuştu. Santralin yönetimindeki bir diğer isim Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, Türkiye ekonomisinin en önemli sektörlerinin başında inşaatın geldiğini belirterek, "Günümüzde Türk inşaat şirketleri bazı ülkeleri neredeyse yeniden inşa ediyor" diye konuştu. Kasumov, önceki gün Enerji Bakanlığı Daire Başkanlarından Necati Yamaç ile birlikte konu hakkında bilgi vermişti. nbsp;
Cenk Esen/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...