Lavrov, Davutoğlu'nun bu sorusuna cevap veremedi

/ Kaynak: AA
Lavrov, Davutoğlu'nun bu sorusuna cevap veremedi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ahmet Davutoğlu, Lavrov'a 'Suriye'deki hassasiyetinizi Ukrayna için neden göstermiyorsunuz' diye sordu. Lavrov, Davutoğlu'nun bu sorusuna cevap veremedi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 6 Mart Perşembe günü Roma'da, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı yüzyüze görüşmede, Ankara'nın Kırım'da yaşananlarla ilgili tavrını dile getirildi. Davutoğlu, Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne verdiği öneme vurgu yaptı ve ülkede çözümün ancak diplomasi ve tüm kesimlerin katılacağı parlamenter demokrasi ile çözülebileceğinin altını çizdı.Kırım konusunda bütün Ukrayna halkının söz sahibi olması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, Rusya'nın, 200 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği Suriye'de, Esad yönetiminin görevde kalması yönündeki tavrını hatırlatarak, "Aynı hassasiyeti Ukrayna için neden göstermiyorsunuz? Bu önemli bir çelişki değil mi?" diye sordu. Davutoğlu'nun bu eleştirisi üzerine Lavrov'un, "Kırım'ın geleceğine Kırım halkı karar verecektir. Rusya'nın bu karara müdahale etmesi söz konusu değildir" dediği öğrenildi.Lavrov, Davutoğlu'nun bu sorusuna cevap veremedi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov'a, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü için uyarı yaptı. Davutoğlu, Lavrov'a 'Suriye'deki hassasiyetinizi Ukrayna için neden göstermiyorsunuz' diye sordu. nbsp;


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 6 Mart Perşembe günü Roma'da, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı yüzyüze görüşmede, Ankara'nın Kırım'da yaşananlarla ilgili tavrını dile getirildi. Davutoğlu, Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne verdiği öneme vurgu yaptı ve ülkede çözümün ancak diplomasi ve tüm kesimlerin katılacağı parlamenter demokrasi ile çözülebileceğinin altını çizdı.


Kırım konusunda bütün Ukrayna halkının söz sahibi olması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, Rusya'nın, 200 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği Suriye'de, Esad yönetiminin görevde kalması yönündeki tavrını hatırlatarak, "Aynı hassasiyeti Ukrayna için neden göstermiyorsunuz? Bu önemli bir çelişki değil mi?" diye sordu. Davutoğlu'nun bu eleştirisi üzerine Lavrov'un, "Kırım'ın geleceğine Kırım halkı karar verecektir. Rusya'nın bu karara müdahale etmesi söz konusu değildir" dediği öğrenildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...